Mil-Diyanet Sen Konya’dan Mevlid-i Nebi Haftası mesajı

Mil-Diyanet Sen Konya’dan Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Mil-Diyanet Sen Konya İl Başkanı Mustafa Aktürk'ten Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 

Mil-Diyanet Sen Konya İl Başkanı Mustafa Aktürk'ten Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Aktürk, mesajında şu görüşlere yer verdi:

26 Ekim Pazartesi günü başlayan Mevlid-i Nebi Haftasının içinde 28 Ekim 2020 Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece, Yüce Rabbimizin âlemlere rahmet olarak gönderdiği Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın (s.a.s) mevlidi şerifini idrak edeceğiz. 

Ümmeti olmakla iftihar ettiğimiz Peygamberimiz (s.a.s), bize hayat veren Kitabı ve hikmeti getirdi. O, Rabbimize, kâinata ve insanlara karşı görevlerimizi öğretti. Allah’ın kelamını örnek hayatıyla beyan etti ve onu yaşanan bir hayata dönüştürdü. Güzel ahlâkı tamamladı. Kalpleri ve gönülleri birleştirerek kardeşliği, dostluğu ve arkadaşlığı tesis etti.

İNSANLIK O’NUN ÖRNEKLİK VE REHBERLİĞİNE MUHTAÇTIR

Bugün, tüm insanlık Hz. Peygamberin (s.a.s) örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha çok muhtaçtır. O’nun rehberliğini insanlığa tanıtacak olanlar Müslümanlardır. Ancak üzülerek belirtelim ki; Müslümanlar, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin (s.a.s) mesajlarını, onun eşsiz örnekliğini, ağızlardan gönüllere indirememiş, zihinlere yerleştirememiş ve hayatına yansıtamamıştır. Din düşmanlarına karşı dinini ve Peygamberini yeterince savunamamış, koruyamamış ve yaşayan liderlerine yapılan saldırıda verdikleri tepkiyi, Peygamberine yapılan saldırıda göstermemişlerdir.

‘ANMAK’TAN ANLAMAYA VE YAŞAMAYA GEÇMEK GEREK 

Hz. Peygamber’e (s.a.s) ümmet olmak, sadece onun varlığından ve doğumundan haberdar olmak ya da adı duyulduğunda salevât okumakla sınırlı değildir. O’nun yolunu takip etmek ve onu örnek almak; O’nun gibi adil bir devlet başkanı, cesur bir komutan, sadık bir eş, müşfik bir baba, merhametli bir dede olmak, “el-emin” olmak, yetime sahip çıkmak ve zalimden mazlumun hakkını almaktır.

PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK

2020 yılı Mevlid-i Nebi Haftasının teması “Peygamberimiz ve Çocuk” olarak belirlenmiştir. “Ben muallim olarak gönderildim” buyuran Hz. Peygamber (s.a.s), bir eğitimci olarak çocuklar arasında cinsiyet ayırımı yapmadan onlara eşit ve adaletli davranmış, onlarla özel olarak ilgilenmiş ve her birinin arkadaşlığını, dostluğunu, güvenini kazanmayı esas almıştır. O’nun hayatının hiçbir döneminde çocuklarla ilgili kötü bir söz, tavır, tepki ve davranış sadır olmamıştır. Onlarla şakalaşmış, selam vermiş ve onlara asla kızmamıştır. Çocuklara karşı daima şefkat ve muhabbetle davranan merhamet Peygamberinden gördükleri asil muamele karşısında onlar da kayıtsız kalmamışlardır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve bütün müftülüklerimiz bu hafta münasebetiyle bir çok program, etkinlik icra ediyorlar. Bizde acizane görev yaptığım Meram Dere Emirler Camiinde pandemiden önce yaptığımız faaliyetler sonucunda cemaatimizde 25-30 çocukla namazlarımızı eda ediyorduk

Camiimizde aynı atmosferi tekrar oluşturmak için Mevlidi Nebi haftasını fırsat bilip tekrar harekete geçtik. Salgına karşı bütün tedbirler camilerimizde ziyadesiyle mevcut. İnşallah bu haftadaki etkinliklerimiz bu haftanın ötesine taşıyıp Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği insanı kamil yetiştirme hedefine ulaşmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah.

ASRIMIZDA ÇOCUKLAR GÖZYAŞINA MAHKÛM EDİLMİŞTİR

Hz. Peygamber’in (s.a.s) asrındaki çocukların aksine, bu asrın çocukları mutsuz ve sahipsizdir. Onlar için yeryüzü yaşanabilir olmaktan çıkmıştır. Çocukların ihmal edilmekte ve istismara maruz kalmaktadır. Çocukların gözyaşına mahkûm olduğu bu asırda bütün gülücükler sahtedir. Milyonlarca çocuk, açlık ve susuzluğun pençesinde kıvranmakta, en basit tedavi imkânlarına bile ulaşamamakta, savaşların ve silahların ortasında hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Bu da Hz. Peygamber’in (s.a.s) çocuklarla olan münasebetini öğrenmeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.

 

mil-diyanet-sen-1.jpeg

ÇOCUKTAN RAHATSIZ OLAN NAMAZI EVDE KILSIN

Bizler, sırtına çocuk bindiği için secdesini uzatan, hutbe okurken kendisine doğru gelen çocuğu almak için minberden inen, çocuğu kucağına alarak hutbesine devam eden Peygamberin ümmetiyiz. Çocuksuz bir ev, çocuksuz bir hayat düşünülemediği gibi, çocuksuz bir cami de düşünülemez. Çocuklar yarının gençleri olacak ve camileri dolduracaklardır. Cami cemaati çocuklardan rahatsızlıklarını belli etmemeli, onları azarlamamalı ve onların camiden uzaklaşmalarına sebep olacak söz ve davranışlardan kaçınmalıdır. Ümmetin istikbalini kuracak bu çocukların zihinlerinde cami, cemaat ve namaz ile ilgili olumsuz bir iz bırakacak şekilde kötü davranacak olanlar namazını evde kılmalıdırlar. Çünkü çocuklar camilerimizin gelecekteki cemaati olacaklardır.Bu vesileyle, tüm din kardeşlerimin Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlid Kandili’ni en kalbi duygularımla kutluyor, açlık ve susuzluğun pençesinde kıvranan, savaşların ve silahların ortasında hayatta kalma mücadelesi veren çocukların kurtuluşuna vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum."     

FRANSIZ MALLARINI BOYKOT EDELİM

Açıklamasında İslam'a hakaret eden Fransa'yı da kınayan Aktürk, vatandaşları Fransız mallarını boykot etmeye davet ederek, "Fransa'da Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) hakkında bir karikatür uydurup kamu binalarına yansıtmak suretiyle Peygamberimize, Müslümanlara, İslam'a hakaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u şiddetle kınıyorum. Halkımızı tüm Fransız mallarını boykot etmeye davet ediyorum" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.