“Milletimi Gururla Temsil Edeceğim”

“Milletimi Gururla Temsil Edeceğim”
AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Avukat Naile Şeker: “Milletimi Gururla Temsil Edeceğim”

Naile Şeker… Cihanbeylili, 26 yıllık avukat. Evli ve üç çocuk annesi… İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu… Konya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı, Başkent Platform Danışma Kurulu üyesi. Bütün Sivil İnisiyatif Derneği Konya Şubesi Başkanı, Anadolu Basın Yayın Birliği Derneği Konya Şube Başkanı... Konya’nın önemli avukatlarından biri olan Naile Şeker, aynı anda birçok görevi yürüterek kadınlara çok iyi örnek... Her alanda olan kadının öncelikli olarak siyasette olması gerektiğine gönülden inanan Şeker, bu zamana kadar edindiği tecrübeleri aktarabilmek, vatana, millete en iyi hizmeti verip kadının siyasette ne kadar gerekli ve önemli olduğunu kanıtlamak için “ben de varım” demişti. Karşımda çok güzel yüreği olan bir kadın vardı. Karşımda kadınları sonuna kadar savunan yürekli bir avukat vardı. Karşımda cesur bir şekilde düşüncelerini bizimle paylaşan AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı vardı. “Kadın annedir, eştir, toplumun temel taşıdır. Gerek siyasette, gerek sosyal hayatta, her anlamda kadını çok özel buluyorum” sözlerinin sahibi şen, şakrak, hayat dolu bir kadın olan Naile Şeker’i tanımaktan büyük zevk aldık. Tanıma sırası siz değerli okurlarımızda…

Röportaj: Emine Şeyma Yıldız

Milletvekili aday adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

Eğer kadın tarlada varsa, sanayide varsa, ekonomide varsa, kültürel anlamda varsa siyasette neden olmasın? Kadınların özellikle siyasal alanda başarılı olacağına inancım sonsuz. Bu inanç olduğu için aday olma düşüncesi oluştu içimde. Kadın hoşgörüdür, sevgidir, anlayıştır, toparlayıcıdır. Devletimiz bile “devlet ana” kelimelerinde kendini buluyor. Devlet nedir temeldir, siyasette neden temel olmasın? Siyasette neden kadın esas olmasın? Kadın düzen demektir, o yüzden siyasette kadınlar daha fazla olmalı.

1-058.jpg

İdolünüz olan kadın siyasetçi var mı?

Siyasetçi anlamında değil de iş anlamında Türkiye'nin en ünlü boşanma avukatı Kezban Hatemi favorimdir.

Neden Kezban Hatemi?

Anne ve kadın olma olgusunu çok iyi hissettiriyor. Hukukçu olarak objektif düşünmesi beni çok etkiliyor. Ağırlığı var, çok sempatik buluyorum.

Öğrencilik yıllarınızda siyasete merakınız var mıydı?

Öğrencilik yıllarımda siyaset anlamında düşüncelerim oturmamıştı. Ben 80’li dönemlerin öğrencisiyim. İhtilalden sonraki dönemde üniversite okudum. O zamanlar sağ-sol olaylarından dolayı Kürtlere bakış açıları çok farklıydı. O dönemlerde kimliğimi gizlemek zorunda kalıyordum ama şimdi rahatlıkla Kürt olduğumu söyleyebiliyorum. Siyasete bulaşmamı söylerlerdi hep, o şekilde büyütüldüm. Evimizde bile siyaset konuşulmazdı. O dönemlerde görüşümüzü dillendirme şansımız olmadı.

2-054.jpg

Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olmak sizin için ne ifade ediyor?

26 yıllık meslek hayatım boyunca müvekkillerimi vekil sıfatıyla mahkemelerde temsil ettim. Şimdiki arzum da milleti vekil sıfatıyla temsil etmek… Bu temsiliyet benim için gurur verici bir duyguyu ifade ediyor.

Niçin milletvekili aday adaylığı hususunda AK Parti’yi tercih ettiniz?

Ülkemiz bugünlere geldiyse AK Parti’deki kaliteli, donanımlı ve nitelikli kadrolar sayesindedir. AK Parti ekonomik anlamda çok ciddi sıçramalar yaptı. Bir zamanlar ülkemiz “hasta adam” diye tabir edilirken, IMF gibi bir canavarın elindeyken, şu an IMF borçlarımız kapandı, borç veren bir ülke konumuna geldik. İnsanlar artık rahatça, hiç çekinmeden “ben Kürt’üm” diyebiliyorsa çözüm süreci kapsamında atılan cesur adımlar sayesindedir. Türkiye merakla, gıptayla izlenen, konuşulan bir ülke konumuna geldi. Liderlerimiz sadece ülkenin değil dünyanın lideri oldu. Sosyal anlamda yapılan yardımlar kat kat artıyor. Hepsinden önemlisi AK Parti’yi tercih etmemin nedeni liderlerin halktan biri olmalarıdır. AK Parti toplumun duygularına, düşüncülerine, hislerine önem veriyor. Yaptıkları sadece proje olarak kalmıyor, hayata geçiriyor.

AK Parti Konya’da 300 gibi bir rakam hedeflerken 206 milletvekili aday adayı çıkardı. Sizce beklenenin altında bir sayı çıkarmasının nedeni ne?

Kötü mü? Hayır. Yeterli mi? Hayır. Konya için bu sayı yeterli değil. Bu eksikliği tanıtımın iyi yapılamamış olmasına bağlıyorum. Ak Parti başarısız değil çünkü Cumhuriyet tarihinde bir ilki yaşatmıştır. Üç dönem üst üste oylarını artırarak iktidarda olan tek partidir. Şu ana kadar yapılan 9 seçimde açık farkla önde olmuştur.

3-038.jpg

AK Parti’nin uygulamaya geçirmeyi düşürdüğü İç Güvenlik Yasası ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Kesinlikle gündeme gelmeli, geç bile kalındı. Burada önemli olan bunu topluma anlatabilmek... Bu hususta STK’lara önemli görevler düşüyor. Onların herhangi bir menfaati olmadığı için daha cesur oluyorlar ve halka inmeleri daha kolay. İnsanların birçoğu İç Güvenlik Yasası’nın ne olduğunu bilmiyor. Muhalefet de olumsuz anlamda etkilemek için çaba gösterdiğinden insanlar ikilemde kalıyorlar. Eğer bu paket detaylı bir şekilde anlatılırsa halk bu konuda destek verecektir. İç Güvenlik Yasası’ndan ziyade sivil anayasanın getirilmesi daha mantıklı.

Bir kadın gözüyle Konya’da siyaset yapan bir kadın olmak nasıl bir şey? Konya’daki kadın siyasetçileri nasıl buluyorsunuz?

Konya’daki kadın siyasetçileri çok başarılı buluyorum. Özellikle de Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi’yi. Erkeklerin yaptığı birçok işi kadınlar da başarıyla yapabilir. Hatta kadınlar bu konularda daha hassas, duyarlı oldukları için daha iyi yaparlar çünkü işlerinde daha titizlerdir. Kadınlar siyasette pek ön planda olmak istemiyorlar. Baskılardan dolayı sanırım, çok fazla ses çıkaramıyorlar. Kadın isterse başarır. Kadın isterse hiç kimse engel olamaz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum