Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye'nin ABD, Bangladeş, Filistin ve Çin ile imzaladığı anlaşmalar Resmi Gazete'de yayımlandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile ABD, Bangladeş, Filistin ve Çin arasında imzalanan anlaşmalar onaylanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye ile ABD arasında 29 Temmuz 2015'te Ankara'da imzalanan "Genişletilmiş Bilgi Değişimi Yoluyla Uluslararası Vergi Uyumunun Artırılması Anlaşması" ve eki "Mutabakat Zaptı"nın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin Bangladeş Halk Cumhuriyeti ile 12 Nisan 2012'de imzaladığı ve gümrük alanında işbirliğini öngören, "Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması" da onaylanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye ile Filistin Devleti Hükümeti arasında 15 Nisan 2013'te Ankara'da imzalanan "Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması" da onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin Çin Halk Cumhuriyeti ile 11 Haziran 2014'te Pekin'de imzaladığı "Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması"nın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.