Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye ile çeşitli Afrika ülkeleri ve Jamaika arasında imzalanan hava ulaştırma anlaşmaları onaylandı

ANKARA (AA) - Türkiye ile çeşitli Afrika ülkeleri ve Jamaika arasında ayrı ayrı imzalanan ve ulaştırma alanında işbirliğini öngören hava ulaştırma anlaşmaları onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin Sierra Leone, Ruanda ve Fildişi Sahili ile 31 Mayıs 2012'de, İzmir'de ayrı ayrı imzaladığı hava ulaştırma anlaşmaları, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.

Türkiye'nin Güney Sudan'la 1 Mayıs 2013'te İzmir'de ve Benin ile 9 Temmuz 2012'de Ankara'da imzaladığı hava ulaştırma anlaşmaları da yürürlüğe girdi.

Öte yandan, Türkiye ve Zimbabve arasında, 12 Aralık 2013'te, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Durban şehrinde imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması Bakanlar Kurulu tarafından onaylandı.

Türkiye'nin Zambiya ile 12 Temmuz 2010'da Ankara'da imzaladığı Hava Ulaştırma Anlaşması da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye ile Orta Afrika Cumhuriyeti arasında, 19 Kasım 2012'de İstanbul'da imzalanan Hava Ulaştırma Anlaşması ile Türkiye ve Jamaika'nın 19 Kasım 2014'te Endonezya'nın Bali Adası'nda imza koyduğu Hava Ulaştırma Anlaşması da onaylandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.