Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan anlaşma, sözleşme ve sözleşmelere ek protokoller Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi

ANKARA (AA) - Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan anlaşma, sözleşme ve sözleşmelere ek protokoller onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ile Bulgaristan ve Yunanistan arasında 25 Mayıs 2015'te Sofya'da imzalanan, "Polis ve Gümrük İşbirliği Ortak Temas Merkezi Kuruluş ve İşleyişi Hakkında Anlaşma" ile "Notalar", Azerbaycan'la 15 Ocak 2015'te Ankara'da imzalanan "Elektrik Enerjisi Mübadelesi ile İlgili Olarak Ortaya Çıkan Borca İlişkin Protokol" onaylandı.

Ayrıca, Türkiye ile Ekvator arasında işbirliğini öngören, 15 Mart 2012'de Ankara'da imzalanan "İşbirliği Çerçeve Anlaşması" onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

Öte yandan, Türkiye ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (GTÖ) arasında 4 Haziran 2014'te Ankara'da imzalanan GTÖ Orta Asya Alt Bölge Ofisine dair anlaşmaya yönelik olarak GTÖ Orta Asya Alt Bölge Ofisinin güçlendirilmesi konulu tamamlayıcı anlaşma onaylandı.

Türkiye adına 14 Mart 1985'te imzalanan "11 Nolu Protokol ile Değişik İnsan Haklarını ve Ana Hürriyetleri Korumaya Dair Sözleşmeye Ek 7 Nolu Protokol" Bakanlar Kurulunca onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girdi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.