Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
"Suç Gelirlerinin Aklanması, Araştırılması, El Konulması, Müsaderesi ve Terörizmin Finansmanına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesinin İlişik Beyanlar ve Çekinceler ile Onaylanması Hakkında Karar" Resmi Gazete'te yayımlandı

ANKARA (AA) - "Suç Gelirlerinin Aklanması, Araştırılması, El Konulması, Müsaderesi ve Terörizmin Finansmanına İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin İlişik Beyanlar ve Çekinceler ile Onaylanması Hakkında Karar" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Türkiye, sözleşmenin "Müsadere önlemleri" başlıklı 3. maddenin 4. fıkrasındaki "Taraflar, ulusal hukukta tanımlandığı şekliyle ağır suç veya suçlar bakımından failin müsadere edilebilirliği iddia olunan gelirlerin veya diğer malın kaynağını göstermesinin, iç hukukun ilkelerine uygun şekilde gerektirmek için yasal ve gerekli olabilecek diğer tedbirleri alacaklardır" hükmünün uygulanmayacağını beyan etti.

Türkiye, sözleşmenin 17. maddesindeki, sözleşmeye taraf devletlerin, cezai soruşturmaya tabi gerçek veya tüzel kişiler hakkındaki banka hesaplarına ilişkin bilgi taleplerine, "terörizmin finansmanı dahil terörizm, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığı, çocukların cinsel istismarı dahil cinsel istismar, silah kaçakçılığı, gasp, sahtekarlık, dolandırıcılık, silah kaçakçılığı" gibi ekli listede yer alan suçlarla ilgili olması halinde cevap verecek.

Taraflar arasında taleplerin gönderilmesi, yanıtlanması ve yetkili makamlara iletilmesi konusunda Türkiye, Adalet Bakanlığını merkezi makam olarak tayin etti.

Sözleşmenin 42. maddesinin 2. fıkrası uyarınca Türkiye, sözleşme kapsamında verdiği bilgi veya delilin Türkiye’nin önceden izni olmaksızın, talep eden tarafın makamları tarafından talepte belirtilenler dışında cezai soruşturma veya kovuşturmalarda kullanılamayacağını veya iletilemeyeceğini de beyan etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.