Milletlerarası anlaşmalar

Milletlerarası anlaşmalar
Türkiye, Romanya ile savunma sanayi ve Fildişi Sahili ile eğitim alanında işbirliği yapacak

ANKARA (AA) – Türkiye’nin Romanya ile savunma sanayi ve Fildişi Sahili ile eğitim alanında işbirliği yapmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul’da 7 Mayıs 2015'te imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Romanya Hükümeti Arasında Savunma Sanayi İşbirliği Anlaşması onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı.

İki ülke arasında savunma sanayi kabiliyetlerini geliştirerek savunma sanayi alanında işbirliğini amaçlayan anlaşmanın hükümlerinin uygulanması için, üyeleri Türkiye'den Milli Savunma Bakanlığı ve Romanya'dan Ekonomi, Ticaret ve Turizm Bakanlığı temsilcilerinden oluşacak ve her iki tarafın eşit temsil edileceği bir Karma Komisyon kurulacak.

-Fildişi Sahili ile eğitimde işbirliği

Ankara’da 26 Mart 2015'te imzalanan ekli Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Eğitim Alanında İşbirliği Anlaşması onaylandı.

Buna göre, Fildişi Sahili kendi eğitim sistemi içinde Türkçe'nin yabancı dil olarak öğretilmesi ve öğrenilmesini teşvik edecek.

İki ülke halkları arasında mevcut dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesi ve iki ülke tarafından paylaşılan ortak değerlerin artırılması amacıyla ülkeler birbirlerinin tarih, coğrafya, kültür ve geleneklerinin doğru olarak yansıtılmasını sağlayacak ve ders kitaplarında bu konulara daha geniş yer verilmesini destekleyecek.

Türkiye ve Fildişi Sahili, karşılıklı olarak imkanlar çerçevesinde ihtiyaç duyulan alanları da dikkate alarak her yıl birbirlerine dil kursu, yükseköğrenim ve araştırma bursları tahsis edecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.