Milletvekili Samancı: Konya bir dünya kenti haline geldi

Milletvekili Samancı: Konya bir dünya kenti haline geldi
Milletvekili Gülay Samancı, “AK Parti iktidarı ile Konya'mızı sayısız yatırımla bir Dünya kenti haline getirdik. Son 18 yılda Konya’ya da toplamda 60 milyar, eski rakamla 60 katrilyon lirayı aşan yatırım yapıldı” dedi

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Samancı’ya toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcısı Osman Nail Kavruk ve AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Vesile Esra Aldur eşlik etti. Konuşmasına geçmiş Kurban Bayramı’nı tebrik ederek başlayan Samancı, basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını da kutladı. Tunus’ta başlayan ve etkileri devam eden müdahaleyi yakından takip ettiklerini dile getiren Samancı, “Bu yaşananları kınıyor, Tunus Halkı’nın yanında olduğumuzu bir defa daha ifade ediyoruz” dedi.  Samancı, “Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde de Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait Kirpi aracına yapılan saldırıda şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, diliyorum. Biz Mehmetçiklerimizin kanını yerde bırakmamak adına terörle mücadelede emin adımlarla yürürken, içeride terör örgütlerinin siyasi uzantıları ve onların destekçileri ile, dışarıda ise terör örgütlerini finansal ve lojistik anlamda fonlayan ülkelerle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi.

img-3695.jpg

PANDEMİ SÜRECİ ÖNEMİNİ KORUYARAK DEVAM EDİYOR

Koronavirüs salgınına da değinen Samancı, “Kontrollü normalleşme sürecinde son iki haftada vaka sayısı maalesef iki katına çıktı. Burada normalleşirken kontrolü elden bırakmamanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Aşılama sürecinde devletimiz gerçekten başarılı bir süreç yürütüyor. Şu an toplamda 65 Milyon dozu geçmiş bulunuyoruz fakat 18 yaş ve üstü nüfusta henüz aşı olmayanların sayısı 23 Milyona yakın. Buradan hemşehrilerimizden, vatandaşlarımızdan hem tedbirler konusuna hem de aşılama hususuna daha çok önem vermelerini rica ediyoruz. Kendiliğimizden alacağımız tedbirler sayesinde birlikte başaracağımız süreç önemini koruyarak devam ediyor” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs’a yaptığı ziyaretle ilgili konuşan Samancı, “Cumhurbaşkanımızın; “Kıbrıs Türkü’nün asli unsuru olduğu bu topraklarda güven ve huzur içinde yaşaması bizim için her şeyden önemlidir” ifadesi, Kıbrıs konusuna bizim nasıl baktığımızı açıkça ortaya koyuyor. Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye, Yavru Vatan’daki kardeşlerimizin hak ve hukukunu sonuna kadar savunma kararlılığı içerisindedir” şeklinde konuştu.  Ayasofya’nın zincirlerini kırarak özgürlüğe kavuşmasının üzerinden tam 1 yıl geçtiğini ifade eden Samancı, Necip Fazıl’ın Ayasofya’ya aziz bir kitap benzetmesi yapmasına değinerek, “Cumartesi Günü Ayasofya’nın “Aziz bir kitap gibi” açılışının sene-i devriyesiydi. Bu hayırlı icraat de hamdolsun AK Parti’mize nasip oldu” dedi.

SON 18 YILDA KONYA’YA 60 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPILDI

AK Parti iktidarı ile Konya’yı sayısız yatırımla bir Dünya kenti haline getirdiklerini ifade eden Samancı, “Son 18 yılda Konya’ya da toplamda 60 milyar, eski rakamla 60 katrilyon lirayı aşan yatırım yapıldı. Eğitimde 8 bin 604 adet yeni derslik inşa ettik, şehrimize Necmettin Erbakan ve Konya Teknik Üniversiteleri olmak üzere 2 devlet, bir de vakfa bağlı Gıda ve Tarım Üniversitesi’ni kazandırdık. Üniversite öğrencilerimiz için 20 bin 537 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Toplamda 7 bin yatak kapasiteli üç yükseköğrenim yurdumuzun inşası ise devam ediyor. Stadyum ile birlikte toplam 70 adet spor tesisi, gençlik merkezi gibi eserleri tamamlayıp eskileri yenileyip, Konya’nın hizmetine sunduk. Ülkemizin ilk velodromunun inşasında sona gelindi. Meram Millet Bahçemizi şehrimize kazandırdık ve yine 14 Millet Bahçesini şehrimize kazandırıyoruz. TOKİ aracılığıyla 23 bin 575 konut projesi yaptık. 4 bin sosyal konutu da hayata geçiriyoruz. Şehir Hastanemizin yatak sayısını 1250’ye çıkarttık. Ulaşımda 167 kilometrede devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 1185 kilometreye çıkardık” dedi.

img-3711.jpg

KONYA’YI 6 İLE YÜKSEK HIZLI TREN HATLARIYLA BAĞLADIK

“Konya’yı Ankara, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir illerine yüksek hızlı tren hatlarıyla bağladık” diyen Samancı, “Konya-Karaman Hızlı Tren Hattı’nın altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemeleri tamamlayarak elektrikli olarak işletmeye açtık. Pandemi sürecinde düşürülen sefer sayıları tekrar Konya-Ankara güzergâhında 5, Konya-İstanbul hattında ise 3 sefere çıkarılarak gidiş dönüş olarak vatandaşımıza hizmet sunmaya başladı. Konya Metrosu bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından bulunduğumuz yıl içerisinde ilk kazmayı vurmak için kolları sıvadık. Hava limanımızın 2003 yılında 76 bin olan yolcu trafiği geçtiğimiz yıl 1 milyonu geçti” dedi.

ÇİFTÇİLERE 610 MİLYON LİRALIK GELİR ARTIŞI SAĞLADIK

Yapılan diğer yatırımlardan da kısaca bahseden Samancı, “Mavi Tünel projesiyle Konya’nın topraklarını ve şehirlerini suya kavuşturduk. Önümüzdeki ay itibariyle Mavi Tünel’deki barajlar tamamlanarak Sultan Abdülhamid’in hayalini gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca Konya’ya 21 baraj ve 28 gölet inşa ettik. 9 baraj ve 5 gölet daha inşa ediyoruz. Son 18 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle 800 bin dekar zirai araziyi sulamaya açarak çiftçilerimize 610 milyon liralık gelir artışı sağladık. İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 361 bin dekar arazi daha sulamaya açılacak. 400 bin dekar arazinin de şebeke sistemi kapalı sisteme dönüştürülecek. Son 18 yılda Konyalı çiftçilerimize toplam 9,7 milyar eski rakamla 9,7 katrilyon liralık tarımsal destek verdik. Organize sanayi bölgelerimizin sayısını 2 ilaveyle 10’a çıkardık. ASELSAN Silah Sistemleri Fabrikası ilimize ve ülkemize kazandırıldı. Enerji’de Konya’yı bir üs haline getirecek olan Ülkenin en büyüğü Karapınar güneş enerjisi santrali Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından hizmete açıldı” ifadelerini kullandı. (Gülşen Çopur)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.