Milletvekillerinden Almanya'da Türklere sürpriz ziyaret

Milletvekillerinden Almanya'da Türklere sürpriz ziyaret
TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu üyeleri, Kreuzberg’te piknik yapan Türk vatandaşlarını ziyaret etti, sorunlarını dinledi

BERLİN (AA) – TBMM milletvekillerinden oluşan heyet Berlin temasları sırasında resmi programa ara vererek, parkta piknik yapan Türkleri ziyaret etti ve sorunlarını dinledi.

TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu üyeleri, resmi programları için araçlarıyla Kreuzberg yakınlarından geçerken, güzel havayı fırsat bilerek piknik yapan Türk vatandaşlarını gördü ve programlarını değiştirdi.

Komisyon Başkanı AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, parkta vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. 35 yıldır Almanya’da yaşayan Çorumlu Musa Ağar’ın Türk kahvesi ikram ettiği milletvekilleri, burada ailelerin Almanya’da karşılaştıkları sorunları ve Türkiye’den beklentilerini dinledi.

Yaklaşık 30 senedir Berlin’de yaşayan Seda Songur, Almanya’daki Türklerin son dönemdeki en büyük sorunlarının işsizlik, düşük ücretler ve hayat pahalılığı olduğunu, bunun birçok Türk aileyi olumsuz etkilediğini anlattı.

Vatandaşların cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiği milletvekilleri, daha sonra parktan ayrıldı.

Berlin temasları çerçevesinde tarihi Şehitlik Camisi’ni de ziyaret eden TBMM heyeti, burada Şehitlik Camisi Derneği'nin Başkanı Ender Çetin'den bilgi aldı, ardından vatandaşlarla sohbet etti.

Aile bütünlüğünün ve çocukların korunması, boşanmaların nedenleri üzerine hazırladıkları rapor kapsamında, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının görüşlerini almak, Almanya’daki uygulamaları öğrenmek amacıyla Berlin’e ziyaret gerçekleştiren TBMM heyeti, pazartesi Federal Alman Parlamentosu’nda ve çeşitli bakanlıklarda temaslarda bulunacak.

Heyet, bugün ilk olarak Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliğinde Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve hukukçular ile görüşmüş, ardından vatandaşlarla sohbet toplantısında bir araya gelmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.