Milliler, Konya’ya saha sözü aldı

Milliler, Konya’ya saha sözü aldı
Konyaspor - Salzburg maçına davet edilen Türkiye ampute futbol takımı bugün şehre geldi. Ay-yıldızlılar protokol ile sabah kahvaltısı yaparken, ardından Mevlana’yı ve Kelebekler Vadisi’ni gezdi. Milliler, protokolden Konya’ya futbol sahası sözü aldı

UEFA Avrupa Ligi I Grubu’nda oynanacak Atiker Konyaspor - Salzburg maçına davet edilen Türkiye ampute milli takımı, bugün şehre geldi. Milliler Büyükşehir Belediyesi Japon Parkı’nda düzenlenen kahvaltıya katılırken, onlara Konya Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Konya Milletvekilleri Hacı Ahmet Özdemir, Muhammed Uğur Kaleli, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhurbaşkanlığı Hava Koruma Ekibi Komutanı Albay Mete Kuş, Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Günbaş ile spor adamları eşlik etti. Kahvaltının ardından Mevlana’yı ve Kelebekler Vadisi’ni gezen ay-yıldızlılar son olarak da Konyaspor - Salzburg maçını izleyecek. 

‘BUGÜNLERE BİRLİKTELİK SAYESİNDE GELDİK’

Ampute futbol takımının kaptanı Osman Çakmak, Mevlana ziyaretleri sırasında Konya’da olmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi. Çakmak, “Avrupa şampiyonu olduktan sonra Türk halkının mutluluğu ve sevincine şahit olduk. İnanın o günden beridir huzurluyuz. Biz bu günlere birlik ve beraberlik içerisinde geldik” dedi.

‘KONYA’DA OLMAK ÇOK GÜZEL’

Konya protokolünün daveti üzerinde Konya’ya geldiklerini ifade eden Osman Çakmak, “Konya halkına, Konya Valisi Yakup Canbolat’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e, Konyaspor Başkanı Fatih Yılmaz’a ve sayın milletvekillerimize bu nazik davetinden dolayı teşekkür ediyorum. Onların sayesinde Mevlana’yı ziyaret edip, şükür namazı kıldık. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

FUTBOL SAHASI İÇİN SÖZ ALDILAR

Osman Çakmak, Konya protokolünden sabah kahvaltısında ampute futbol sahası sözü aldıklarını ifade ederek, “Aslında bugün mutluluklar peş peşe geldi. Sabah valimiz ve belediye başkanımızla olan kahvaltıda kendilerinden Konya şehrimize yakışır bir ampute futbol sahasının sözünü aldık. Ben bir gazi olarak, yıllarca bu sporun içinde olan birisi olarak, engelliler sporu adına çok huzurlu ve mutluyum. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Hasan YILDIRIM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.