Milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin umudu 'ara zam'

Milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin umudu 'ara zam'
Yıl başında yapılan yüzde 50'lik zammın, gelen fahiş fiyat artışları ve rekor enflasyon sonrası yılın 3 ayı geçmeden eriyip gittiği milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin umudu ara zam. Milyonları ilgilendiren konu ekonominin de ön sırasına oturdu.

Yıl başında yapılan Yüzde 50'lik zammın, gelen fahiş fiyat artışları ve rekor enflasyon sonrası yılın 3 ayı geçmeden eriyip gittiği milyonlarca asgari ücretli ve emeklinin umudu ara zam. Milyonları ilgilendiren konu ekonominin de ön sırasına oturdu.

ÇELİK: HER SEFERİNDE KAPSAMLI BİR DEĞERLENDİRME YAPIYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugünkü MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Asgari ücret ve emekli ikramiyesiyle ilgili soruya Çelik, ''Bu tip çalışmalar hangi tarihte gerçekleşir, hangi takvimde gerçekleşir. Bu ilgili bakanlığın yapacağı bir açıklama. Ama şunu söyleyebilirim. Bu konular bizim MYK'da her zaman gündemimizdedir. Çeşitli çalışan kesimlerin, emeklilerin hayat koşulları karşısında bulunduğu durum. Bunların sürekli olarak kollanması, durumlarının iyileştirilmesine yönelik stratejilerin geliştirilmesi her zaman gündemimizdedir. Şu şekilde düzenleme yapılacak, şu takvimde yapılacak deme noktasında değilim. Uygun koşullar oluştuğu zaman biz ve ilgili bakanlıklar açıklar. Ama şundan herkes emin olsun. Hem çalışan kesimlerin hem emeklilerimizle ilgili her seferinde kapsamlı bir değerlendirme yapıyoruz. '' diye cevap verdi.

VEDAT BİLGİN: OLAĞANÜSTÜ ŞARTLAR OLURSA...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yıl ortasında zam beklentisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.. Bilgin, "Asgari ücret aralıkta belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

Dünya gazetesinden Hakan Güldağ, Maruf Buzcugil ve Hüseyin Gökçe’nin sorularını yanıtlayan Bilgin şunları kaydetti: "Asgari ücret konusunda öncelikle şunu söylemeliyiz: Bu sene yaptığımız asgari ücret artışı yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi dışı bırakılması çok önemli bir şeydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi dışı bırakılması önemli. Sabit ücretle çalışanlar, AGİ kaldırıldı, ücreti düşüreceğim diyen işletmeler yanlış yaptı. İş kanunu anlaşılan ücretten geriye gidilmesini açıkça yasaklıyor. Asgari ücrete şartlar içerisinde bakmak lazım. Asgari ücretin eğer Meclis gündeme getirip değiştirmezse, Aralık’ta belirlenir, tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir. Ancak yasal durum Aralık ayını gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralık’tır"

AK PARTİLİ DOĞRU'DAN UMUT VEREN AÇIKLAMA:

MÜJDELER HAZİRANDA CUMHURBAŞKANIMIZ TARAFINDAN AÇIKLANACAK

AK Parti Adana Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu Üyesi Abdullah Doğru, artan mazot ve gübre maliyetlerinin altında çiftçinin ezdirilmeyeceğini, emekliden çalışana her kesimi kapsayan müjdelerin Haziran ayında duyurulacağını ifade etti.

72. Genişletilmiş Kozan İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan Doğru, "Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olarak gıdaya ulaşmakta vatandaşın ulaşmasında en ufak sıkıntıya müsaade etmeyeceğiz. İşçimiz, asgari ücretlimize emeklimiz, memurumuza zam yaptık artan fiyatlarla ilgili maaşlarda erime oldu. Bu zamlardan daha fazlasını yapacağız. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz. Özellikle haziran ve hazirandan sonra bunu Cumhurbaşkanımız açıklayacak duyacaksınız. 20 senedir bu ülkeyi nasıl bu noktaya getirdiysek Cumhurbaşkanımız enflasyona da hiçbir vatandaşımızı ezdirmeyecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.