Minik öğrencilerden asker ve polise moral desteği

Minik öğrencilerden asker ve polise moral desteği
Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Bekir Yılmaz İlkokulu öğrencileri, terörle mücadele veren asker ve polis amcalarına moral desteği vermek için onlara "kağıt telkari" sanatıyla yaptıkları tablolar ile mektuplar gönderdi

ANKARA (AA) - Ankara’nın Çubuk ilçesindeki Bekir Yılmaz İlkokulu'nda eğitim gören 3. sınıf öğrencileri, terörle mücadele veren asker ve polislere moral desteği vermek için "kağıt telkari" sanatıyla çeşitli tablolar yaptı ve mektup kaleme aldı.

Bekir Yılmaz İlkokulu 3. sınıfında eğitim öğrenim gören çocuklar, okulda sınıf öğretmenleri Hacer Mehtap Metin'den öğrendikleri, renkli kağıt şeritleri kıvırarak çeşitli şekillerin oluşturulduğu "kağıt telkari" sanatı ile Güneydoğu'da terörle mücadele veren asker ve polis amcaları için tablolar yaptı.

Kıvırdıkları renkli kağıtlardan çiçek, kuş, ağaç gibi nesneler yaparak bunları belli bir kompozisyon halinde tabloya dönüştüren öğrenciler, canlarını siper ederek terörle mücadele veren asker ve polislere yazdıkları mektuplarla da kalplerinin onlarla birlikte olduğunu ifade etti.

Çalışmaya katılan öğrencilerden Elif Karasüleymanoğlu, öğretmenlerinden öğrendikleri bu el sanatı sayesinde artık boş vakitlerinde çok daha televizyon izlediğini ya da tablet bilgisayarda oyun oynadığını söyledi.

Bu sayede çok daha eğlenceli şekilde vakitlerini geçirebildiğini dile getiren Karasüleymanoğlu, "Burada yaptığımız ördek, çiçek ve tavuskuşundan oluşan tabloyu da asker ve polislerimize hediye gönderiyorum" dedi.

Sami Berk Karaca da yaptıkları tablolarla asker ve polislere moral vermek istediklerini belirterek, onlara ayrıca mektup yazdıklarını söyledi.

Mektubunda, şehit haberlerinden duyduğu üzüntüyü ve terörün bitmesi dileğini dile getiren Karaca, mektubunda, "Saygıdeğer polis ve askerlerimiz. Polislerimiz, askerlerimiz şehit oluyor. Ben siz şehit olduğunuzda çok üzülüyorum ve ağlıyorum. Çocuklar yeniden okula gitsin, aileler mutlu olsun, yiyecek ve içeceklerini kolayca alsınlar. Sur'da 'terörist' diye bir isim kalmasın. Savaş bitsin, kan dursun. Sizlere dua ediyorum Allah'a emanet olun. Allah yardımcınız olsun" ifadelerine yer verdi.

- Öğrenciler 2 günlük uğraşla tabloları yaptı

Sınıf öğretmeni Hacer Mehtap Metin ise öğrencileri sosyal hayattan uzaklaştıran televizyon, bilgisayar ve tabletlerden uzaklaştırmak için onlara "kağıt telkari" sanatını öğretmeye başladığını söyledi.

Metin, çocukların bu sanatı öğrendikten sonra hazırladıkları projeyle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terörle mücadele veren asker ve polislere moral desteği sağlamak için 2 günlük uğraşla özel olarak yaptıkları tabloları, yazdıkları mektuplarla Diyarbakır'a gönderdiklerini belirtti. Metin, "Bu etkinliğimizi canla başla canları vererek terörizmi ortadan kaldırmak için uğraşan polislerimize ve askerlerimize bir hediyemiz olması amacıyla yaptık. Yaptıkları çalışmaları ve içten duygularıyla yazdıkları mektupları da bir koliye koyarak gönderdik" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.