Minik öğrencilerden Mehmetçik'e moral mektupları

Minik öğrencilerden Mehmetçik'e moral mektupları
İzmir'deki Adile Şen Anaokulu'nun öğrencileri, "Mehmetçik'le El Ele" projesi kapsamında hazırladıkları resim ve mektupları Güneydoğu'da görev yapan askerlere gönderdi

İZMİR (AA) - İzmir'in Beydağ ilçesindeki Adile Şen Anaokulu'nun öğrencileri, Güneydoğu'da görev yapan askerlere hazırladıkları resim ve mektupları gönderdi.

Beydağ Belediyesi'nin desteğiyle "Mehmetçikle El Ele" projesi kapsamında etkinlik düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde anaokulunun 120 öğrencisi, Güneydoğu'da görev yapan asker ve polislere ulaştırılmak üzere resim yaptı ve öğretmenlerinin yardımıyla mektup yazdı.

Üzerinde Türk bayrağı olan tişört giyen öğrenciler, Güneydoğu'da görev yapan asker ve polis resimleri çizdi.

Beydağ Kaymakamı Muammer Sarıdoğan, yaptığı konuşmada, terör örgütleri PKK ve DAEŞ ile mücadele eden güvenlik güçlerine moral olması için etkinlik yaptıklarını belirterek "Onlara bir selam gönderdik. Bu etkinliğimiz inşallah TSK'ya, emniyet güçlerimize bir moral kaynağı olur. Bir başarı kaynağı olur. Güvenlik güçlerimizin terörün üstesinden geleceğine hiç şüphemiz yoktur." dedi.

Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk de zor şartlar altında görev yapan güvenlik güçlerinin yanında olduklarını aktararak "Gazilerimize minnet, şehitlerimize rahmet ve ailelerine şükranlarımızı bir kez daha iletiyoruz." diye konuştu.

Anaokulu öğretmeni Betül Parsak ise öğrencilerin kendileri için uğraşan askerlere resim armağan etmek istediklerini aktararak "Çocuklarımız, asker ağabeyleri için resimler yaptılar. Çocuklar resimlerde, askerlerimizin düşmanları yendiklerini çizdiler. Sevgilerini ifade ettiler. Bu resimleri moral ve motivasyon vermek adına askerlerimize göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Berna Erçoban da "Yaptığım resimde, bir polis ve iki düşman çizdim. Polisler, düşmanları yakalıyor. Bunu askerlerimizi mutlu etmek için çizdim." dedi.

Okul müdürü Süleyman Arslan, öğrencilerin çizdiği resim ile yazdıkları mektupların yanı sıra Beydağ'ın ünlü incir lokumunu askerlere gönderdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.