Miniklerin Eskrim heyecanı

Miniklerin Eskrim heyecanı
Konya Selçuklu Öğretmen Fuat Altan Anaokulu öğrencileri Eskrim ile tanıştı.

Eskrim Türkiye EPE birincisi Hilmi Taha Ekenler, Milli Sporcu Ilgın Betül Şeker ve Eskrim Konya İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa Konya Selçuklu Öğretmen Fuat Altan Anaokulu öğrencilerini Eskrim sporu ile tanıştırdı.

İlk kez Eskrim sporu ile tanışan ve giydikleri özel kıyafetler ile Eskrim sporunu uygulamalı olarak keşfetme imkanı bulan miniklerin heyecanları aileleri ve öğretmenlerini de mutlu etti.

Öğretmen Fuat Altan Anaokulu Müdürü Hanife Yıldırım, minik öğrencilerin ilk kez bir spor dalını uygulamalı olarak öğrenmelerinin önemli bir adım olduğunu ifade ederken, “Öğrencilerimize bu güzel sporu tanıtan ve öğrencilerimizde bir farkındalık oluşturan bu etkinlik için okulumuza gelen Yusuf Barsbuğa ve milli sporcularımıza teşekkür ederiz. Minik yavrularımız özel kıyafetler ile ellerine kılıçları aldıklarında sergiledikleri mutluluk görülmeye değerdi. İnşallah diğer spor dallarını da öğrencilerimize uygulamalı olarak tanıtmak için girişimlerimiz devam edecek” dedi.

miniklerin-1.jpg

Türkiye Eskrim Federasyonu Teknik Kurul Koordinatörü ve Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Yusuf Barsbuğa ise konuşmasında “Eskrim Sporu yediden yetmişe birçok insanın gerek performans gerekse hobi amaçlı ilgilendiği bir branştır. Ülkemizde de son yıllarda özellikle milli takım sporcularımız göz dolduran başarılar elde ettiler. Bizde bu zincirin halkalarını çoğaltmak adına geleceğimiz olan çocuklarımıza eskrim sporunu tanıtarak onların hem bu spor hakkında bilgi almasını hem de onlardan nice şampiyonlar çıkması ümidiyle Öğretmen Fuat Altan Anaokuluna ziyaretimizi gerçekleştirdik, branşımızı tanıttık. Bu kapsamda bize kapılarını açan okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca ellerine ilk kez kılı alarak bu spor ile tanışan miniklerimizin ilgi ve heyecanları bizi de mutlu etti” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.