Minyatür heykeller saraylı kıyafetleriyle görücüye çıkacak

Minyatür heykeller saraylı kıyafetleriyle görücüye çıkacak
Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde hazırlanan ve Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişah, şehzade, yeniçeri ve haremdeki kadınların kullandığı kıyafetlerin giydirildiği minyatür heykeller satışa sunulacak

SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun Olgunlaşma Enstitüsünde, Osmanlı İmparatorluğu döneminde padişah, şehzade, yeniçeri ve haremdeki kadınların kullandığı kıyafetlerin birebir benzerlerinin giydirildiği minyatür heykeller üretildi.

Daha önce 3 yıllık çalışmayla hazırlanan Osmanlı kıyafetlerinden oluşan koleksiyonun büyük beğeni toplaması üzerine yine aynı dönemi konu alan yeni bir proje hayata geçirildi.

Padişah, şehzade, yeniçeri ve haremdeki kadınların kıyafetlerinin birebir benzerlerinin giydirildiği minyatür heykeller, satışa sunulmak üzere hazırlandı.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü El sanatları Sorumlusu Kerime Dinçerol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıllık çalışma sonucunda Osmanlı saray giysilerinden oluşan koleksiyon hazırladıklarını hatırlattı.

Bu koleksiyondaki kıyafetlerin ihtişam ve görselliğinin hem Türkiye'de hem de yabancı ülkelerde çok beğenildiğini dile getiren Dinçerol, "Bize kıyafetlerden almak için çok sipariş geldi ancak bu kıyafetler el emeği olduğu için yeniden üretimi çok uzun sürüyor. Maliyetinin de yüksek olması nedeniyle bu koleksiyonun bazı kıyafetlerini ürettiğimiz minyatür heykellere giydirdik" dedi.

Heykellere giydirilen giysilerin, söz konusu koleksiyondakilerin birebir benzeri olduğunu vurgulayan Dinçerol, "Minyatür heykellerin kıyafetleri de yine el üretimi. İlk olarak padişahların minyatür heykelini yaptık, sonra haremde kadınların giydikleri kıyafetlerden hazırladık. Yeniçeri ve şehzade heykelleri ve kıyafetlerini de üreterek hediyelik Osmanlı koleksiyonunu tamamladık" diye konuştu.

Dinçerol, hediyelik minyatür heykellerin kısa sürede satışa sunulacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.