Miraç insanlığın önüne açılan büyük bir ufuktur

Miraç insanlığın önüne açılan büyük bir ufuktur
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında; "Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuktur." dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Miraç Kandili nedeniyle yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Miraç; bütün insanlığı yücelten ve yükselten değerlerle buluşarak, sorumluluk bilinci ile her türlü kötülüklerden arınma ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek, yüce mertebelere ulaşma azmini kuşanmaktır. Miraç ile varoluşun gaye ve hikmetini anlayan insan Rabbiyle barışıktır. Bu huzur ve güven içinde savaşlar, işgaller, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışır. Bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkândır.  

Üç ayların içinde maneviyatı yüksek bu gecelerden istifade etmeliyiz. Özellikle geride bıraktığımız zor bir yılın ardından birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız var. Böylesi anlamlı, mübarek geceler bu birlik ve beraberliğe tüm gönüllerin insanlık için duaya durmasıyla vesile olacaktır. Bu değerli geceler insanlara iman, ibadet ve ahlak bakımından kendine çeki düzen verme, yenileme, geleceğe ümitle bakma fırsatı vermektedir. Bu sebeple bu ulvi anlama sahip kandil gecesinin dolu dolu yaşanması gerekir. 

Bu vesile ile Miraç Kandili’nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini diler, hemşehrilerimizin ve bütün İslam âleminin Miraç Kandili’ni kutlarım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.