Miraç Kandili'nde eller, Kudüs'te semaya kalkacak

Miraç Kandili'nde eller, Kudüs'te semaya kalkacak
Diyanet İşleri Başkanlığınca geçen yıldan beri organize edilen Kudüs bağlantılı umre ziyaretleri büyük ilgi görüyor- Miraç Kandili'ni Kudüs'te idrak etmek isteyenler için 1 Mayıs'ta başlayacak bu programların 9'uncusu için 1 Nisan'a kadar başvuruda bulunu

ANKARA (AA) - SEYİT AHMET AYTAÇ- Diyanet İşleri Başkanlığının yoğun talep üzerine geçen yıl nisan ayından itibaren organize etmeye başladığı Kudüs bağlantılı umre programlarına Türkiye'nin birçok şehrinden ve her yaştan toplam 965 kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgilere göre, programın başladığı 2015 yılının nisan ayından aynı yılın sonuna kadar düzenlenen altı turda toplam 570 vatandaş yer aldı. 2016 yılı programları kapsamında da şimdiye kadar 6 tur düzenlendi ve bunlara da 395 kişi iştirak etti.

Regaib Kandili'ne denk gelen ve 6 Nisan'da başlayacak yedinci ve 20 Nisan'da başlayacak sekizinci turlar için başvuru süreleri doldu. Miraç Kandili'ni de içine alacak şekilde 1 Mayıs'ta düzenlenecek dokuzuncu tur umre ziyareti için başvurular ise 1 Nisan'da sona erecek.

Miraç Kandili'ni Mescid-i Aksa ve Kudüs'te idrak etmek ve Hazreti Muhammed'in miraca çıktığı mekanlarda dua etmek isteyenler, oda tercihlerine göre bedeli bin 490 ile bin 560 dolar arasında olan Kudüs bağlantılı umre bedelini, anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra il ve ilçe müftülüklerine başvurabilecek.

- Mescid-i Aksa'da sabah ve cuma namazı kılınacak

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'te, 3 gün 3 gece sürecek program kapsamında, Mescid-i Aksa'da sabah ve cuma namazı kılınacak ve dualar edilecek. El-Halil şehrinde Hazreti İbrahim, İshak ve Yakup peygamberlerin kabirlerinin bulunduğu külliye ziyaret edilecek.

Daha sonra Beytlahem bölgesinde Hazreti İsa'nın doğduğu yer, Zeytin Dağı'nda Rabiatül Adeviye ve Selman- Farisi'nin kabirlerinin bulunduğu bölgelere gidilecek.

Hazreti Ömer Camisi ve Hazreti İsa'nın çarmıha gerildiği yerin görülmesinin ardından, Zion Tepesi'ne geçilecek ve burada Hazreti Davut ve Hazreti Musa'nın kabirlerinde dualar edilecek. Son olarak Lut Kavmi'nin helak olduğu yer olan Lut Gölü (Ölü Deniz) ziyaret edilecek.

- Kudüs'ten sonra Mekke ve Medine

Kudüs programının tamamlanmasının ardından, Umre için Cidde'ye geçilecek. Cidde'den karayoluyla Mekke'ye ulaşılacak.

Mekke'de ihrama girildikten sonra Kabe'de tavaf, Safa ve Merve tepeleri arasında sa'y gibi umre ibadetinin gerekleri yerine getirilecek. Mekke'de bulunan başta Hazreti Muhammed'in doğduğu ev olmak üzere kutsal mekanlara ziyaretler yapılacak.

Medine'de ise başta Hazreti Muhammed'in kabri ve mescidinin içinde bulunduğu Mescid-i Nebevi olmak üzere Bedir Savaşı'nın yapıldığı yerin de aralarında bulunduğu bölgeler ziyaret edilip dualar edilecek.

Beş vakit namazın farz kılındığı, Bakara Suresi'nin iman esaslarını ve dua cümlelerini içeren son iki ayetinin indiği, İslam dininde kutsal sayılan gecelerden biri olan Miraç Kandili, hicri takvime göre recep ayının 27'inci gecesinde idrak ediliyor. 2016 yılı miladi takvime göre ise Miraç Kandili 3 Mayıs'a denk geliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.