Mirza: Simit sektörünün büyümesinde firmamızın etkisi var

Mirza: Simit sektörünün büyümesinde firmamızın etkisi var
Kaliteli ve hijyenik koşullarda üretim yapılarak dileyen misafirlerin fabrikayı gezebileceğini belirten Hızır Mirza, “Konya’da ki simit sektörünün büyümesinde de bizim firmamızın baya büyük etkisi var” dedi.

2003 yılında Konya Zafer bölgesinde üretim ve satış faaliyetlerine başlayan Meram Çıtır Simit, takip eden aylarda Alaeddin bölgesinde ikinci şubesini açarak Konya unlu mamuller sektörüne, marka olma yolunda ilk adımlarını attı. Meram Çıtır Simit hakkında bilgi veren Meram Çıtır Simit Vatan Şube Müdürü Hızır Mirza, “2009-2010 yıllarında iki yeni şube açarak sektördeki varlığını güçlendirerek 2013 yılında daha kaliteli üretim gerçekleştirmek ve daha sağlıklı ürünler üretmek ve daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla, üretim hattının yetersizliğini göz önünde bulundurularak, 2 bin metrekare kapalı alana sahip yeni bir üretim tesisi açtı. Meram Çıtır Simit 2021 yılı ikinci yarısı itibariyle de 49 şubesi ile siz değerli müşterimize hizmet vermeye devam ediyor. Firmalara, şubelere donmuş olarak geliyor ve bütün ürünler şubeler de pişiyor, tek elden çıkıyor. Bütün şubelere günlük olarak, servis sele soğuk hava depolu arabalarla sevkiyat yapılıyor. O mallarda burada fırınları var. Her şubenin derin dondurucuları var. Oradan servis yapılıyor, yani pişiriliyor sonra da müşteriye hizmet ediyoruz” diye konuştu.

dsc-0223.jpg

YURT DIŞINDA İLK ŞUBEMİZİ AÇTIK

Yaklaşık 18 yıldır unlu mamuller sektöründe başarılı hizmet veren Meram Çıtır Simit, tereyağlı simidi ile Türkiye’de adından sıkça bahsettirdi. Meram Çıtır Simit’in ürün yelpazesinden bahseden Mirza, Meram Çıtır Simit’in yaptığı en iyi iş: Simit ve poğaça işi. Tereyağlı simidimiz zaten Türkiye’nin neredeyse bir sanatıdır desek yeridir. Tereyağlı simit var, sade simit var, poğaça çeşitleri, börek çeşitleri şuanda ürün yelpazesini biraz daha genişletiyor. Yurt dışında ilk şubemizi açtık. Şubemizi, Bosna Hersek Saray Bosna’da açtık. Aynı zamanda yurt dışına; Belçika’ya ve Fransa’ya da ihracat yapılıyor. Donmuş olarak Konya merkezimizde ki şubeden ürün gidiyor” şeklinde konuştu.

dsc-0216.jpg

İLK ŞUBENİN AYRI BİR ÖNEMİ VAR

Meram Çıtır Simit’in Konya’da yaklaşık 30 şubesi bulunduğunu aktaran Mirza, “Gaziantep’te, Yalova’da, Fethiye’de, Alanya’da, Konya’nın ilçelerinde ve Ankara’da şubelerimiz var. İstanbul’da da Franchise şube açmayı düşünüyoruz. Vatan Caddesi’ndeki müdürlüğünü yaptığım şube, Meram Çıtır Simit’in ilk şubesi. İlk şube olduğu için buranın ayrı bir yeri ve önemi var. Yani buradan doğdu desek yeridir. Buradan çoğaldı gidiyor. Birde ‘Simitçe’ diye bir markamız var. Simitçe de kafe ağırlıklı ama orada da unlu mamullerimiz var. Simitçe’de şuan Kent Plaza AVM’de ve M1’in orada da şubemiz var” dedi.

dsc-0218.jpg

DİLEDİKLERİ ZAMAN FABRİKAYI GEZEBİLİRLER

Temizlik ve hijyen konusunda çok dikkat ettiklerinin altını çizen Mirza, “İnternet sitemizi ziyaret ederseniz oradan randevu alıp, fabrikamızı gezme şansınız var. Yani fabrika son sistem çalışıyor. Her şey otomatik ve makinalardan çıkıyor. Orada ki çalışanlarımızın hepsi bone ve beyaz elbise ile çalışıyor. Misafirlerimiz diledikleri zaman fabrikayı ziyaret edebilirler. Şuanda pandemi sürecindeyiz ve kuralların hepsine riayet ediliyor” ifadelerini kullandı.

dsc-0221.jpg

SİMİT SEKTÖRÜNÜN BÜYÜMESİNDE BÜYÜK ETKİMİZ VAR

Konya’da Meram Çıtır Simit’i bilmeyenin olmadığını aktaran Mirza, “Konya’nın birçok ilçesinden 30’a yakın şubemiz var. Turuncu rengi gören herkes ‘Burası Meram Çıtır Simit’ diyor. Simitlerimiz zaten herkesin bildiği tereyağlı ve sade çıtır simidimiz herkesin bildiği bir marka. Bayilerimiz tek tek denetleniyor, bu işi yapan arkadaşlarımız var. Saha da iki elemanımız var, bütün şubeleri denetliyorlar, gözetliyorlar eksikliklerini söylüyorlar sonra da firma sahibine iletiyorlar. Bunun dışında gizli müşterilerimiz olur, onlar da gelirler onların raporları firma sahibine gelir. Orada ne eksiğimiz varsa onları tamamlamaya çalışırız. Konya’da ki simit sektörünün büyümesinde de bizim firmamızın baya büyük etkisi var” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0217.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum