Mısır Başsavcısı suikastı soruşturması

Mısır Başsavcısı suikastı soruşturması
Başsavcı Berekat suikastının soruşturması kapsamında 6 İhvan mensubu hakkında 15 gün ihtiyati tutuklama kararı verildi- Mısır İçişleri Bakanı Abdulgaffar: "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı"

KAHİRE (AA) - Mısır'da Başsavcı Hişam Berekat suikastının soruşturması kapsamında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup 6 kişi hakkında 15 gün ihtiyati tutuklama kararı verildiği bildirildi.

Mısır resmi ajansı MENA'da yer alan habere göre, savcılık 6 İhvan mensubu hakkında "Berekat'ı kasten öldürme, patlayıcı madde bulundurup kullanma ve İhvan'a mensup olma" iddiasıyla 15 gün ihtiyati tutuklama kararı çıkardı.

İhvan'ın savunma heyetinden yapılan açıklamada ise söz konusu iddiaların teyit edilmesi gerektiği ifade edilerek, "Üzerinden aylar geçen bir olay hakkında soruşturma yürütülmesi bizi şaşırttı. Dava ve dava ayrıntılarını takip edeceğiz. Daha önce de pek çok suçlama yöneltilmiş, sonunda doğru olmadığı ortaya çıkmıştı" ifadesi kullanıldı.

- "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı"

Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar, Hamas'ın Berekat'a suikast planında büyük rol oynadığını öne sürdü.

Abdulgaffar, devlet televizyonunda yayınlanan basın açıklamasında, Hamas'ın Berekat suikastına karışan İhvan mensuplarına eğitim verdiğini savunarak, "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı" ifadesini kullandı.

Suikaste karışan 14 zanlının gözaltına alındığını belirten Abdulgaffar, söz konusu kişilerin aralarında Yahya Musa'nın da olduğu İhvan'ın yurt dışındaki yetkilileri liderliğindeki 48 kişilik bir hücreye mensup olduğunu öne sürdü.

Suikaste karışan yurt dışındaki diğer İhvan ve Hamas mensuplarının yakalanması için gerekli hukuki işlemlerin yapılacağına işaret eden Abdulgaffar, firari sanıklar hakkında INTERPOL'den kırmızı bülten ile arama kararı çıkarılması için harekete geçeceklerini aktardı.

Hamas mensuplarının yaptıkları ile onlara karşı Filistin halkını etkilemeyecek şekilde atılacak adımları birbirinden ayırma konusunda dikkatli olunduğunu dile getiren Abdulgaffar, soruşturmanın devam ettiğini ve bu kapsamda ayrıntılı bilgi verilemeyeceğini vurguladı.

Demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, geçen Haziran ayında Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.