Mısır Başsavcısı suikastı soruşturması

Mısır Başsavcısı suikastı soruşturması
Eski Başsavcı Berekat suikastı sanıklarının, avukatlarıyla görüşmesine izin verilmediği iddia edildi

KAHİRE (AA) - Mısır Devlet Yüksek Güvenlik Başsavcılığının, Başsavcı Hişam Berekat suikastı sanıklarının, sorgu esnasında avukatlarıyla görüşmesine izin verilmediği iddia edildi.

AA muhabirine konuşan savunma heyeti avukatlarından Mustafa ed-Demiri, Devlet Yüksek Güvenlik Başsavcılığının, avukatların suikast sanıklarıyla sorgu esnasında bir araya gelmesine engel olduğunu söyledi. Demiri, davada yargılanan sanıkların sayısının 6'dan 20'ye çıkarıldığı ve bu sanıkların tutukluluk sürelerinin de uzatıldığını belirtti.

Mısır Başsavcılığından suçlamalarla ilgili açıklama yapılmadı.

Başsavcılık, Mart ayının başında, Berekat suikastını planlamak ve uygulamakla suçlanan Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup 6 kişi hakkında 15 gün ihtiyati tutukluluk kararı vermişti.

Demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından başsavcılığa atanan Hişam Berekat, Haziran 2015'te Kahire'de konvoyunun hedef alındığı bombalı saldırıda yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.