Mısır Cumhurbaşkanı Sisi:

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi:
"Mısır, doğrudan bir saldırı ya da tehdide maruz kalması halinde Körfez ülkelerini savunmak için asker göndermekte tereddüt etmeyecek"

KAHİRE (AA) - Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, doğrudan bir saldırı ya da tehdite maruz kalması halinde Körfez ülkelerini savunmak için asker göndermekte tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi, Mısır'ın başkenti Kahire'de, Körfez Savaşı'nın 25'inci yılı dolayısıyla Kuveytli basın mensuplarından oluşan bir heyeti kabulü sırasında, "Mısır, doğrudan bir saldırı ya da tehdite maruz kalması halinde Körfez ülkelerini savunmak için asker göndermekte tereddüt etmeyecek" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin içişlerine müdahaleden yana olmadıklarını belirten Sisi, toprak bütünlüğü ve güvenliği açısından krizin siyasi yollardan çözüm için çalışılmasından yana olduğunu vurguladı. Sisi, şunları kaydetti:

"Mısır ordusu, tüm Arapların ordusudur. Mısır, diğer ülkelerin içişlerine müdahale etmiyor, halk iradesine saygı duyuyor ancak kendisine ya da kardeş ülkelere yapılan herhangi bir saldırı ya da tehdide cevap verme kudretine sahip. Libya'da olduğu gibi Mısır, Libya'ya müdahaleden, halkın içinde bulunduğu zor şartları kullanmaktan uzak durdu ama Libya'da terör örgütleri, 21 Mısırlıyı öldürdüğünde askeri operasyon düzenledi."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.