Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Kuveyt Emiri Sabah Suudi Arabistan'da

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile Kuveyt Emiri Sabah Suudi Arabistan'da
Suudi Arabistan Kralı Selman, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Kuveyt Emiri Sabah ile ayrı ayrı görüştü

RİYAD (AA) - Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile ayrı ayrı bir araya geldiği bildirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Kral Selman, Ra'du'ş Şimal (Kuzeyin Gök Gürültüsü) ismiyle düzenlenen askeri tatbikatın kapanış töreni dolayısıyla ülkede bulunan Sisi ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

Daha sonra da Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir araya gelen Kral Selman, konuğuyla bölgede yaşanan olayları ve iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi.

Görüşmelerde Suudi Arabistan İçişleri Bakanı ve Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz, Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman'ın da hazır bulunduğu kaydedildi.

Ra'du'ş Şimal askeri tatbikatı, Kral Selman bin Abdülaziz Al Suud ve diğer ülke yetkililerinin katılımıyla bugün sona ermişti.

Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde 27 Şubat'ta başlayan askeri tatbikatta, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün, Bahreyn, Senegal, Sudan, Kuveyt, Malezya, Fas, Pakistan, Çad, Tunus, Komorlar Birliği, Cibuti, Umman, Katar, Maldiv Cumhuriyeti, Mısır, Moritanya ve Mauritius Cumhuriyeti'ne ait birlikler yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.