Mısır ile Cezayir arasında güvenlik alanında işbirliği

Mısır ile Cezayir arasında güvenlik alanında işbirliği
Mısır ve Cezayir arasında güvenlik alanında işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek için mutabakat zaptı imzalandı

KAHİRE (AA) - Mısır ve Cezayir arasında güvenlik alanında işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek için mutabakat zaptı imzalandığı bildirildi.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Mecdi Abdulgaffar ve Cezayir İçişleri Bakanı Nureddin Bedevi'nin görüşmelerinin ardından, güvenlik alanında iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmek ve güçlendirmek için mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu mutabakat zaptı ile güvenlik alanlarında enformasyon ve işbirliğini geliştirme ve güçlendirmenin amaçlandığı kaydedildi.

Cezayir İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır polis birimiyle güvenlik işbirliği temelini genişletmeyi ve Arap ülkelerindeki mevcut siyasi koşulların yarattığı emniyet sorunlarıyla mücadelede ikili koordinasyon düzeyini arttırmayı hedefledikleri aktarıldı.

Görüşmelerde aynı zamanda terörle mücadele, organize suçlar ve uyuşturucu madde kaçakçılığı konularında işbirliği yönlerinin geliştirilme yollarının da ele alındığı ifade edildi.

Cezayir İçişleri Bakanı Bedevi başkanlığında üst düzey güvenlik heyeti, dün Mısırlı yetkililerle terörle mücadele başta olmak üzere ortak öneme haiz bazı konuları görüşmek üzere başkent Kahire'ye ulaşmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.