Mısır'da Bombalı Saldırı

Mısır'da Bombalı Saldırı
Sina Yarımadası'ndaki Refah kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 1'i çocuk 2 kişi öldü

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki Refah kentinde düzenlenen bombalı saldırıda 1'i çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir, sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerindeki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Silahlı kuvvetlere bağlı kolluk kuvvetlerinin geçişi sırasında bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu 1'i çocuk diğeri kadın 2 kişinin öldüğünü, birkaç kişinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, saldırıda, hedef alınmak istenen askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. 

Öte yandan "Sina Vilayeti"nden yapılan açıklamada, bomba yüklü aracın Refah'ta askeri gücü hedef aldığı ve ordu safında ölü ve yaralıların olduğu iddia edilmişti. 

Sina Yarımadası, son zamanlarda güvenlik güçlerini hedef alan saldırılara sahne olmuş, çoğunluğunu terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran "Sina Vilayeti" adlı örgütün üstlendiği saldırıların ardından Mısır güvenlik güçleri bölgede operasyonlar düzenlemişti.

Son olarak, ordu salı günü, Refah, Şeyh Zuveyd ve Ariş'te terör unsurlarını ortadan kaldırmak için silahlı gruplara karşı "Şehitlerin Hakkı" ismiyle kapsamlı operasyon başlattığını duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.