Mısır'da Hamas'a yönelik dava

Mısır'da Hamas'a yönelik dava
Mısır'da Hamas'ın "terör örgütü" olarak kabul edilmesi için açılan davanın duruşmasının 27 Nisan'da yapılması kararlaştırıldı

KAHİRE (AA) - Mısır'da, Hamas'ın "terör örgütü" olarak kabul edilmesi talebiyle açılan davanın duruşmasının, 27 Nisan'da yapılacağı bildirildi.

Avukat Mahmud Tarık AA muhabire yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar'ın, Başsavcı Hişam Berekat suikastına ilişkin Hamas'a yönelttiği suçlamalar üzerine İskenderiye Acil İşler Mahkemesinin, davanın duruşmasının 27 Nisan'da yapılmasını kararlaştırdığını belirtti.

Mısır'da Berekat suikastının soruşturması kapsamında 6 Mart'ta Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) mensup bazı kişiler hakkında ihtiyati tutuklama kararı verilmişti. Ardından İçişleri Bakanı Abdulgaffar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas'ın, Berekat suikastına karışan İhvan mensuplarına eğitim verdiğini ileri sürerek, "Hamas, suikast planında büyük rol oynadı" ifadelerini kullanmıştı.

Kahire Acil İşler Mahkemesi, 31 Ocak 2015'te "İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması"nı kararlaştırmıştı.

Aynı mahkeme 28 Şubat 2015'te Hamas'ın da "terör örgütü" listesine alınmasına hükmetmiş, Devlet Davaları Kurulu ise 11 Mart 2015'te buna itiraz etmişti. İtirazı değerlendiren istinaf mahkemesi, haziran ayında söz konusu kararı iptal etmişti.

Hamas Hareketi, Mısır yargısının "Hamas'ın terörist örgütü" olduğu yönünde verdiği kararı iptalini "önemli gelişme ve olumlu adım" olarak değerlendirmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.