Mısır'da Hayat Pahalılığı Protestosu

Mısır'da Hayat Pahalılığı Protestosu
Mısır'ın çeşitli kentlerinde sokaklara çıkan yüzlerce kişi "hayat pahalılığı ve muhaliflere yönelik tutuklamaları" protesto etmek...

Mısır'ın çeşitli kentlerinde sokaklara çıkan yüzlerce kişi "hayat pahalılığı ve muhaliflere yönelik tutuklamaları" protesto etmek için gösteriler düzenledi.

 Başkent Kahire'nin yanı sıra Giza, İskenderiye, Garbiyye, Beni Suveyf, Minya, Kalyubiye, Şarkıyye ve Bahira kentlerinde düzenlenen gösterilerde hayat pahalılığı ve muhaliflere yönelik tutuklamalar protesto edildi.

"Yoksulların ve mazlumların öfkesi" sloganıyla  gerçekleştirilen gösterilerde hayat pahalılığının yanı sıra cezaevlerindeki muhaliflerin sayısının her geçen gün artmasını protesto eden dövizler taşındı, sloganlar atıldı. Darbeyle görevinden alınan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi resimleri  ve üzerinde "Rabia" işarti bulunan flamalar taşıyan göstericiler, ülkedeki yaşam şartlarının her geçen gün kötüye gittiğini savunarak, mevcut yönetimin uygulamalarını eleştirdi.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Dekahliye ve Dimyat'ta ise "idamları durdurun" adı altında gösteriler düzenlendi. Gösterciler Mısır yönetiminden muhalifler hakkında verilen idam kararlarının durdurulmasını istedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.