Mısır'da İhvan'a finansman sağlama suçlaması

Mısır'da İhvan'a finansman sağlama suçlaması
İhvan'ın Mal Varlığını Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Ebu'l Futuh:- "İhvan'a finansman sağlama suçlamasıyla bin 365 kişinin dosyası, haklarında soruşturma başlatılması için başsavcılığa sevk edildi"

KAHİRE (AA) - Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) finansman sağlamak suçlamasıyla bin 365 kişinin dosyasının başsavcılığa sevkedildiği bildirildi.

İhvan'ın Mal Varlığını Denetleme Kurulu Genel Sekreteri Muhammed Yasir Ebu'l Futuh gazetecilere yaptığı açıklamada, komitenin Mısır yönetimince yasaklanan İhvan'a finansman sağlamak suçlamasıyla bin 365 kişinin dosyasını, haklarında soruşturma başlatılması için başsavcılığa sevk ettiğini belirtti.

Başsavcılığa sevkedilen isimlerin daha önce mal varlığına da el konulduğuna dikkati çeken Ebu'l Futuh, isimler arasında iş adamı Safvan Sabit ile meşhur futbolcu Muhammed Ebu Terike'nin de bulunduğunu aktardı.

Resmi açıklamalara göre, şu ana kadar bin 345 İhvan üst düzey yetkilisinin mal varlığına el konuldu, 103 okul da Eğitim Bakanlığına devredildi.

Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013'te, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermişti. Mahkeme ayrıca İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almış, Ocak 2014'te, İzzet Hamis başkanlığındaki komite kurulmuştu.

Mısır'da 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, 25 Aralık 2013'te İhvan'ı "terör örgütü" ilan etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.