Mısır'da "İsrail'le ilişkilerin normalleşmesinin reddedilmesi" tavsiye edildi

Mısır'da "İsrail'le ilişkilerin normalleşmesinin reddedilmesi" tavsiye edildi
KAHİRE (AA) - Mısır'da Kültür Bakanı Hilmi en-Nemnem'in de katıldığı "16. Yukarı Mısır Edebiyatı" adlı konferansta, "İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesinin...

KAHİRE (AA) - Mısır'da Kültür Bakanı Hilmi en-Nemnem'in de katıldığı "16. Yukarı Mısır Edebiyatı" adlı konferansta, "İsrail'le ilişkilerin normalleştirilmesinin reddedilmesi" tavsiye edildi.

Ülkenin güneyindeki Sevhac ilinde 15 Mart'ta başlayan etkinliğin kapanış oturumunun ardından Kültür Bakanlığına bağlı Kültür Sarayları Genel Kurul Heyeti tarafından yayınlanan bildirinin birinci tavsiye maddesinde "tüm üyelerin İsrail'le normalleşmeyi reddettiği" ifade edildi.

Söz konusu bildirinin ikinci tavsiye maddesinde ise ifade özgürlüğünün anayasal hak olduğuna işaret edilerek, herhangi bir fikir beyanı nedeniyle uygulanan hapis cezalarının da reddedildiği" belirtildi.

Mısır kamuoyunda son dönemde sık sık İsrail ile ilişkiler odaklı haberler gündeme geliyor. Geçen ay İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin bir grup Mısırlı gazetecinin İsrail'i ziyaret ettiğini duyurmasının ardından Mısır Gazeteciler Sendikası, İsrail ile ilişkilerini normalleştiren üyelerine yaptırım uygulama kararı almıştı.

Mısır Parlamentosu da İsrail’in Kahire Büyükelçisi Haim Koren'i evinde misafir eden bağımsız milletvekili Tevfik Ukkaşe'nin milletvekilliğini gelen tepkiler üzerine düşürmüştü.

Mısır'da, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılanmasını isteyen göstericilerin 9 Eylül 2011'de düzenlediği baskının ardından kapatılan İsrail'in Kahire Büyükelçiliği, dört yıl aradan sonra 9 Eylül 2015'te yeniden açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.