Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç

Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç
İtalyan gencin ölümüyle ilgili emniyet güçlerini ilişkilendiren iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi

KAHİRE (AA) - Mısır İçişleri Bakanlığı, 25 Ocak devriminin 5'inci yıl dönümü sırasında başkent Kahire'de kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan İtalyan öğrenç Giulio Regeni'nin (28) ölümüyle emniyet birimlerini ilişkilendiren iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı batılı basın yayın organlarında, "İtalyan gencin ölümünden önce Mısır emniyet güçleri tarafından alıkonulduğu şeklinde" yer alan ve gencin ölümüyle emniyet birimlerini irtibatlandıran haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Batılı bazı bazın yayın organlarında gerçekle ilgisi bulunmayan bilgilerin yer aldığı ileri sürülen bakanlık açıklamasında, olayı araştırmakla görevli ekibin İtalyan yetkililerle işbirliği halinde inceleme ve araştırmalarını sürdürdüğü, en kısa sürede olayın arka planı ile ilgili gerçeklere ulaşılacağı ve kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar da geçen hafta yaptığı açıklamada, Regeni'nin ölümüyle Mısır emniyet güçlerinin bir ilgisi olmadığını dile getirmişti.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5'inci yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Regeni, Kahire-İskenderiye yolu üzerinde ölü bulunmuştu.

Regeni'nin naaşını Kahire'den ayrılmadan önce gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, İtalyan gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri gördüğünü kaydetmiş, "Onu öyle görmek benim için yıkıcı oldu. Bu belirtiler, dayak ve işkenceye yönelik işaretleri ortaya koyuyor. Bu gencin ağır dayak ve işkence gördüğüne dair şüphe yoktur" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.