Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç

Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç
Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi:- "AP'nin, Mısır yönetimini kınayan, ondan haksız yargılara son vermesi ve düşünceleri sebebiyle tutuklananların serbest bırakılmasını talep ettiği açıklamalarını takip ettik. Biz de Avrupa Bir

KAHİRE (AA) - Mısırlı muhalifler, Avrupa Parlamentosunun (AP), İtalyan öğrenci Giulio Regeni'nin öldürülmesi olayı ve insan hakları konusunda Mısır'ı kınamasını memnuniyetle karşıladı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketinden yapılan yazılı açıklamada, "AP'nin, Mısır yönetimini kınayan, ondan haksız yargılara son vermesi ve düşünceleri sebebiyle tutuklananların serbest bırakılmasını talep ettiği açıklamalarını takip ettik. Biz de Avrupa Birliğinden, suçlu olan bu rejime desteğini durdurmasını istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

"İtalyan genci öldüren ve onun hakkında yalan söyleyen ile binlerce Mısırlıyı öldüren ve Başsavcı Hişam Berekat suikastında halka yalan söyleyen aynı kişi" görüşü bildirilen açıklamada, Berekat suikastında masumların suçlanarak, adalet terazisinin bozulduğu kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Mısır yönetiminin, eski dışişleri bakanlarından Ahmed Ebu Gayt'ı Arap Birliği 8. Genel Sekreterliğine aday göstermesi ve Libya konusunda Rusya ile hareket etmesi kınandı.

AP'den yapılan yazılı açıklamada, İtalyan genç Regeni'nin ölümünün münferit bir hadise olmadığı, olayın, Mısır'da son yıllarda yaşanan işkence, zorla kaybetme ve tutuklama vakaları bağlamında değerlendirilmesi gerektiği bildirilmişti.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu. Regeni'nin naaşını gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.