Mısır’da ölü bulunan İtalyan genç

Mısır’da ölü bulunan İtalyan genç
İtalya, Regeni olayını açıklığa kavuşturmak için Kahire’ye savcı gönderecek

ROMA (AA) - Mısır’da 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde şüpheli şekilde ölen İtalyan öğrenci Giulio Regeni ile ilgili olayı soruşturması için Kahire’ye savcı gönderecek.

İtalyan basınına yansıyan haberlerde, İtalya’nın Regeni hadisesini yerinde araştırmak ve Mısır makamlarıyla hadiseye yönelik bilgi akışını sağlamak için Roma Cumhuriyet Başsavcısı Giuseppe Pignatone ile tetkik hakimi Sergio Colaiocco’nun, pazartesi günü Mısır’ın başkenti Kahire’ye gideceği belirtildi. Pignatone ile Colaiocco’nun, burada Mısır Genel Savcısı Nabil Ahmed Sadek başta olmak üzere hadiseyle ilgili birtakım temaslarda bulunacakları ifade edildi.

İtalya Adalet Bakanı Andrea Orlando de İtalya’nın bu olayın aydınlatılmasında ısrarcı olduğuna işaret ederek, “Savcıların Kahire’ye gidiyor oluşu, İtalya’nın, Regeni hadisesini açıklığa kavuşturma konusunda sonuna kadar gitme iradesini ortaya koyuyor” dedi.

Basında çıkan haberlerde, İtalyan savcılarının Regeni’nin hayatını kaybettiği yere gitmesinin soruşturmada bir dönüm noktası olabileceği kaydedildi. İtalyan basınında çıkan diğer haberlerde de Regeni’nin Mısır polisi tarafından aralık sonundan bu yana arandığı da dile getirildi.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu. Regeni'nin naaşını gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu kaydetmişti.

Avrupa Parlamentosu da dün yaptığı yazılı açıklamada, Mısır'ı insan hakları dosyası ve İtalyan gencin başına gelenler sebebiyle şiddetle kınanmıştı. Açıklamada, İtalyan genç Regeni'nin ölümünün münferit bir hadise olmadığı, olayın, Mısır'da son yıllarda yaşanan işkence, zorla kaybetme ve tutuklama vakaları bağlamında değerlendirilmesi gerektiği bildirilmişti.

Mısır da AP’ye verdiği cevabında bu kınamanın kendileri için kabul edilemez olduğunu belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.