Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç

Mısır'da ölü bulunan İtalyan genç
İtalyan genç Regeni'yi öldürmekle suçlanan çetenin üyelerinden Abdulffetah'ın evinde yapılan aramada 2 sahte kimlik kartı bulundu

KAHİRE (AA) - Mısır'da İtalyan öğrenci Giulio Regeni'yi kaçırmak ve öldürmekle suçlanan çetenin üyelerinden birinin evinde yapılan aramada 2 adet sahte kimlik kartı bulunduğu bildirildi.

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, çete üyelerinden Tarık Abdulfettah'ın Eş-Şarkiyye'deki evinde yapılan aramada, biri İçişleri Bakanlığından diğeri ise Genel Güvenlik Kurumundan çıkarılmış 2 adet sahte kimlik kartı bulunduğu ifade edildi.

Kahire'nin kuzeyindeki Şebra el-Hayme Başsavcılığının Abdulfettah'ın eşi, kız kardeşi ve onun eşini soruşturmaya aldığının kaydedildiği açıklamada ayrıca, Kahire Emniyet Müdürlüğüne bağlı güçlerin dün Yeni Kahire bölgesinde, polis kılığına girerek yabancıları kaçırıp paralarını alan bir çetenin üyelerini ölü ele geçirdiği belirtildi.

Dün, 52 yaşındaki Abdulfettah, 26 yaşındaki oğlu Saad, 60 yaşındaki Mustafa Bekr ve 40 yaşındaki Salah Seyyid'den oluşan çeteye dün operasyon düzenlenmiş ve söz konusu kişiler açılan ateş sonucu hayatlarını kaybetmişti.

Batı basınında İtalyan Regeni'yi Mısırlı bir polisin öldürdüğü yönünde haberler çıkmış, Mısır İçişleri Bakanı Mecdi Abdulgaffar ise suçlamayı reddetmiş ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu. Regeni'nin naaşını gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi, morluk ve yanma belirtileri bulunduğunu kaydetmişti. Olayın ardından Mısır, insan hakları dosyası ve İtalyan gencin ölümü nedeniyle kınamalara maruz kalmıştı. Avrupa Parlamentosu 10 Mart'ta, İtalyan genç Regeni'nin ölümünün, ülkedeki insan hakları ihlalleri bağlamında değerlendirilmesi yönünde karar almıştı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.