Mısır’da ölü bulunan İtalyan genç

Mısır’da ölü bulunan İtalyan genç
Olayı soruşturan Mısırlı savcılar, Roma'da İtalyan meslektaşlarıyla bir araya geldi

ROMA (AA) - Mısır’da İtalyan öğrenci Giulio Regeni’nin şüpheli şekilde ölümüne ilişkin soruşturmaya yürüten Mısırlı savcılar, İtalyan meslektaşlarıyla Roma’da bir araya geldi.

Regeni’nin, Kahire’de ocak ayında şüpheli ölümünün aydınlatılması için baskısını sürdüren İtalya, Mısır’da soruşturmayı yürüten Kahire Savcılığından Mustafa Soliman, Mohamed Hamdi El Sayed ile bazı emniyet yetkililerini ağırladı. Mısırlı yetkileler, Roma’daki Polis Yüksek Okulu’nda Roma Cumhuriyet Başsavcısı Giuseppe Pignato ve ilgili diğer İtalyan müfettişlerle görüştü.
İtalyan AGI haber ajansının haberine göre, Mısırlı yetkililer, İtalyan muhataplarına soruşturmayla ilgili son bilgileri aktardı. İki ülke yetkililerin buluşmasına ilişkin resmi açıklamanın yarın yapılacağı ifade edildi.

Bu arada, Regeni’nin ailesi de Roma’da bulunan Mısırlı yetkililerle aralarında herhangi bir görüşmenin olmadığını bildirdi.

Kahire'de 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde kaybolan Cambridge Üniversitesi öğrencisi 28 yaşındaki İtalyan genç Giulio Regeni, Kahire-İskenderiye yolunda ölü bulunmuştu. O dönem, Regeni'nin cesedini gören İtalya'nın Kahire Büyükelçisi Maurizio Massari, gencin vücudunda çok sayıda darp izi ve yanma belirtileri bulunduğunu bildirmişti.

Ocak ayından bu yana İtalya-Mısır ilişkilerinin dönem dönem gerilmesine yol açan süreçte son olarak, İtalya’dan Mısırlı savcıların Roma ziyaretinin içinin dolu olması aksi takdirde karşı yaptırımların gündeme geleceği uyarısı yapılmış, Mısır ise bunun süreci daha da karmaşık hale getireceğini savunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.