Mısır'daki şiddet olayları

Mısır'daki şiddet olayları
Şeyh Zuveyd kentinde silahlı bir grup ile askerler arasında çıkan çatışmada 1 asker öldü, 2'si yaralandı

KAHİRE (AA) - Mısır'ın Kuzey Sina iline bağlı Şeyh Zuveyd kentinde silahlı bir grup ile askerler arasında çıkan çatışmada 1 askerin öldüğü, 2'sinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Şeyh Zuveyd kentinin güneyindeki El-Cura bölgesi yakınlarında silahlı bir grup ile askerler arasında çatışma çıktı. Olayda 1 asker hayatını kaybetti, 2'si yaralandı.

Öte yandan Mısır Ordu Sözcüsü Muhammed Semir yaptığı açıklamada, Mısır hava kuvvetlerinin, cuma günü silahlı gruplara ait mühimmat depolarını ve araçları hedef aldığını ifade etmişti.

Mısır ordusundan cuma günü yapılan yazılı açıklamada, Refah ve Şeyh Zuveyd kentlerinde düzenlenen operasyonlarda “terörist” olarak adlandırılan 60 kişinin öldürüldüğü, 40 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Sina Yarımadası'nın kuzey kesimlerinde, Kasım 2014’te terör örgütü DAEŞ’e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren “Ensar Beyt el-Makdis” adlı örgüt gibi bazı silahlı gruplar etkin bulunuyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, “güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri” gerekçesiyle Eylül 2013’ten bu yana bölgedeki birçok kentte “terörist” olarak adlandırdığı unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.