Mısırlı doktorlardan "kısmi grev" uyarısı

Mısırlı doktorlardan "kısmi grev" uyarısı
Mısır Tabipler Sendikası, kendilerine yönelik ihlallerin son bulmaması durumunda iki hafta sonra kısmi grev başlatacak

KAHİRE (AA) - Mısırlı doktorların, sağlık ekiplerine yönelik ihlallerin bitirilmemesi durumunda 2 hafta sonra kısmi grev başlatacağı bildirildi.

Mısır Tabipler Sendikasına üye binlerce doktor, başkent Kahire'deki genel merkezinde düzenlenen toplantıda polis teşkilatına mensup unsurların sağlık çalışanlarına yönelik ihlallerini ve bunlara karşı alınacak önlemleri ele aldı.

Toplantıda hastaların ücretsiz tedavi edilmesi, silahlı kişilerin hastaneye alınmaması gibi konularda anlaşma sağlanırken, toplantıya katılmayan Sağlık Bakanının görevinden alınması çağrısı yapıldı.

Sendika tarafından isteklerinin gerçekleştirilmemesi durumunda tüm illerde 2 hafta sonra kısmi grev başlatacağını açıklandı.

El-Matariyye Hastanesi'ndeki iki doktor, 28 Ocak'ta 9 polis memuru hakkında kendilerine saldırdıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuş, başsavcılık ise polisleri 24 saat sonunda serbest bırakmıştı.

Mısır Tabipler Sendikası, doktorlara saldırma eylemlerinin tekrarlanmaması için polislerin ceza mahkemesine sevk edilmesini istiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.