MİT düğmeye bastı: İsrail ajanları İstanbul'da yakalandı

MİT düğmeye bastı: İsrail ajanları İstanbul'da yakalandı
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Türkiye'de bulunan şahıs ve şirketler hakkında İsrail istihbarat unsurlarına bilgi aktaran 8 şüpheli yakalandı, 2'si tutuklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail istihbarat unsurlarına bilgi aktardığı tespit edilen 8 şüphelinin "Köstebek-3 Operasyonu"nda gözaltına alındığını, şahıslardan 2'sinin tutuklandığını bildirdi.

CASUSLUK FAALİYETLERİ

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat ve TEM Başkanlığı kapsamında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce casusluk çalışmalarına yönelik faaliyet yürütüldüğünü belirtti.

Bazı şüphelilerin İsrail istihbarat unsurları ile görüşmeler yaptıkları ve istihbarat servisinin hedefinde olan Türkiye'deki kişi ve şirketler hakkında derledikleri bilgileri İsrail istihbarat unsurlarına verdiklerini belirlendiğini bildiren Bakan Yerlikaya, bu casusluk çalışmalarını yapanlara yönelik gerçekleşen Köstebek-3 Operasyonu'nda 8 kişinin yakalandığını aktardı.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin tutuklandığını, 6'sı hakkında adli kontrol kararı verildiğini duyuran Bakan Yerlikaya, "Ülkemiz sınırları içinde milli birlik ve beraberliğimize karşı yürütülmek istenen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğiz. Takipteyiz." ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığını, MİT mensuplarını ve polisi tebrik etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.