MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma

MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma
Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 4 avukattan 2'sinin Ankara'daki ofislerinde arama yapıldı - Savcı nezaretinde yapılan aramada ele geçen dosya ve belgeler ile bilgisayar imajlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü

ANKARA (AA) - MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 4 avukattan 2'sinin Ankara'daki ofisinde arama yapıldı. Savcı nezaretinde yapılan aramada ele geçen dosya ve belgeler ile bilgisayar imajlarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na gönderileceği bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan S.A. ile B.M.Y'nin ofis olarak kullandıkları Çankaya Çiğdem Mahallesi'nde villada arama yapıldı.

Görevli cumhuriyet savcılarının nezaretinde yapılan aramada, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dosya ve belgeler ile bilgisayar kayıtlarını muhafaza altına aldı. Emniyet kaynakları, ele geçen belge ve bilgisayar imajlarının soruşturma merkezi İstanbul'a gönderileceğini belirtti.

- Celepoğlu'nun avukatı da var

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin soruşturmada savcılığın, Can Dündar ile tırları durduran Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun irtibatını tespit ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında geçen yıl kasım ayında tutuklanan Tuğgeneral Celepoğlu'nun avukatının da aralarında bulunduğu 4 avukat hakkında gözaltı kararı verildi. Avukatlardan S.A ile B.M.Y. gözaltına alınırken, diğer iki avukat F.Ö ve A.T.Ç'yi arama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.