MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek
İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Baykar'ın, genç Türk mühendisler ve teknisyenlerle milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar, harp sahasında dengeleri değiştirecek bir gelişme olarak nitelendiriliyor.

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. İlk uçuşun ardından Baykar ekibine hitap eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "AKINCI'dan 3 yıl sonra bugün Bayraktar KIZILELMA, 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. KIZILELMA, havacılıkta dünyanın geleceğini ve artık bizim takipçi değil tarihe yön vererek oyun kurucu olacağımızı ifade ediyor" dedi.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

Tekirdağ, Çorlu'da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde ilk uçuş öncesi gerekli testlerin tamamlanmasıyla birlikte 14.59'da havalanan Bayraktar KIZILELMA, 15.17'de ilk uçuşunu başarıyla tamamlayarak iniş yaptı. Bayraktar KIZILELMA'nın 18 dakika süren ilk uçuşu Türk havacılık tarihinde yeni bir dönemin perdesini açtı. Baykar'ın yüzde 100 öz sermayesi ile yola çıktığı Bayraktar KIZILELMA projesi 2021'de başladı. 14 Kasım 2022'de üretim hattından çıkan TC-ÖZB kuyruk numaralı Bayraktar KIZILELMA, Çorlu'da bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'ne intikal etti. Burada 1 aydır devam eden testlerin ardından projenin başlangıcından bugüne yaklaşık 1 yıl gibi rekor bir sürede ilk uçuş gerçekleştirildi.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

"20 YILLIK HAYALİMİZ"

Başarılı ilk uçuşun ardından ekibine hitap eden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar şöyle konuştu: "Mücadeleye 20 sene önce başladığımız günden itibaren hayalimiz buydu. 2004'te Bayraktar MİNİ İHA ile çıktığımız yol Bayraktar KIZILELMA'ya kadar geldi. 2019'da aynı tarihlerde Bayraktar AKINCI'yı ilk kez uçurduk. AKINCI'dan 3 yıl sonra bugün Bayraktar KIZILELMA, havacılıkta akamete uğratılan serüvenimizi tamamlamak ve 20 yıllık hayalimizi gerçekleştirmek üzere ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. KIZILELMA, havacılıkta dünyanın geleceğini ve artık bizim takipçi değil tarihe yön vererek oyun kurucu olacağımızı ifade ediyor."

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

"KIZILELMA TEKNOLOJİDE YENİDEN DOĞUŞUMUZUN SİMGESİ"

Selçuk Bayraktar, "KIZILELMA, yaklaştıkça uzaklaşan bir hedeftir; biz de hiç durmadan daha ötedeki hedefler için çalışacağız. KIZILELMA, medeniyetimizin teknolojide yeniden doğuşunun simgesidir. Burada kazandığımız özgüven ile sivil teknolojilerde de ülkemiz büyük başarılara imza atacaktır. Takoz olma çabaları olsa dahi asla yolumuzdan dönmeyeceğiz ve semalarımızda tam bağımsız olana kadar durmadan çalışacağız. Tüm çalışma arkadaşlarımıza ve ailelerine teşekkür ediyorum. Başta rahmetli babamız Özdemir Bayraktar'ı ve bu yolda kaybettiğimiz tüm arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Babam da bugünü görseydi eminim çok bahtiyar olacaktı. Annem Canan Bayraktar'ı da burada hayırla anmak istiyorum. Ayrıca, bizi her zaman destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Bu yolda yanımızda olan Milli Savunma Bakanlığımıza, TSK'ya, SSB'ye ve birlikte çalıştığımız tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bizden dualarını eksik etmeyen milletimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

KISA PİSTLİ GEMİLERE İNİŞ-KALKIŞ KABİLİYETİ

Bayraktar KIZILELMA özellikle kısa pistli gemilere iniş kalkış kabiliyetiyle muharebe sahasında devrim gerçekleştirecek bir platform olacak. Türkiye'nin inşa ettiği ve halihazırda seyir testlerini gerçekleştirdiği TCG Anadolu gemisi gibi kısa pistli gemilere iniş ve kalkış kabiliyetine sahip olacak şekilde geliştirilen Bayraktar KIZILELMA, bu yeteneği sayesinde denizaşırı görevlerde önemli rol üstlenecek. Bu kabiliyetiyle Mavi Vatan'ın korunmasında stratejik bir rol üstlenecek.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

DÜŞÜK RADAR GÖRÜNÜRLÜĞÜ

Bayraktar KIZILELMA, tasarımından elde edeceği düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek. 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedeflenen Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak ve planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. İnsansız savaş uçağı, milli AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

HARP SAHASINDA DENGELER DEĞİŞECEK

İnsansız hava araçlarından farklı olarak agresif manevralarla insanlı savaş uçakları gibi hava-hava muharebesi gerçekleştirebilecek olan Bayraktar KIZILELMA, yerli hava-hava mühimmatları ile hava hedeflerine karşı da etkinlik sağlayacak. Bu kabiliyetleriyle harp sahasında dengeleri değiştirecek. Türkiye'nin caydırıcılığında çarpan etkisi yapacak.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

2022'DE 1 MİLYAR DOLAR İLE İHRACAT REKORU

Baykar, yaklaşık 20 yıl önce insansız hava araçları geliştirmeye başladığı ilk andan bugüne kadar toplam gelirinin %75'ini ihracattan elde etti. 2021 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından savunma ve havacılık sektörlerinde ihracat lideri olduğu açıklanan Baykar, 2022 yılında ise 18 farklı ülkeye 1 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdi. Ayrıca, Baykar'ın 2022'de imzaladığı sözleşmelerin %98'ini ihracat anlaşmaları oluşturdu. Baykar, 2022 yılı itibariyle Bayraktar TB2 SİHA'lar için 26 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise 5 ülke ile ihracat sözleşmesi imzaladı.

MMU harp sahasındaki dengeleri değiştirecek

BAYKAR

Türk teknisyen ve mühendislerden kurulu BAYKAR, İnsansız Hava Aracı Sistemleri , Komuta, Kontrol, Haberleşme, Bilgisayar ve İstihbarat (C4I)Aviyonikler/Alt Sistemleri, Simülatör SistemiFaydalı Yük Sistemleri, Ağ Merkezli Yazılım, Faydalı Yük ve İHA Operatörü Kullanıcı Eğitimleri, Orman Yangınlarıyla Mücadele gibi alanlarda teknoloji üretiyor.

Tüm dünyanın övgüsüne mazhar olan ve bir çok ülkeye ihraç edilen B3, Akınci SİHA'nın mimarı şirket Cezeri uçan araba ile de geleceğe damga vurmaya hazırlanıyor.

BAYKAR, şirketini şöyle tamamlıyor:

1986’dan bu yana Türkiye’nin teknolojik olarak bağımsızlaşması amacıyla yerli ve milli üretimden yana çalışan Baykar, geçtiğimiz 35 yıl içinde Türkiye’de savunma ve havacılık alanında dönüşüm yaratacak bir ivmenin öncüsü haline geldi. Bugün Baykar olarak, otomotiv endüstrisi için adım attığımız mühendislik girişimimizi yeni kuşak mühendislerimizle gökyüzüne taşıyarak dünyanın sayılı insansız hava aracı üreticilerinden biri olmanın gururunu taşıyoruz. Türkiye’nin ilk yerli ve milli İnsansız Hava Araçlarını üretirken en önemli motivasyonumuz her zaman kendi mühendislerimize ve beyin gücümüze güvenmek oldu.

Baykar’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine giren ve yurt dışına ihraç edilen savunma teknolojilerinin başarısında da sürekli üretim ve geliştirme kültürü öncü rol oynuyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan tescilli Baykar Ar-Ge Merkezi’mizde havacılık arenasında paradigma dönüşümü sağlayacak ileri teknolojileri milli ve özgün olarak tasarlamaya odaklanıyoruz. Sonuç odaklı düşünen ve motivasyonu yüksek ekip ruhumuz; Ar-Ge ve üretim süreçlerinin iç içe geçmesiyle yeni teknolojilerin dinamik bir şekilde uygulanmasını sağlıyor. Tasarlamak, yapmak ve üretmek kadar; askeriyle, sanayicisiyle ve toplumun tüm katmanları tarafından insansız ve otonom teknolojilerin sahiplenilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Kendi finanse ettiği Ar-Ge faaliyetleriyle Türk havacılık ve savunma tarihinde ilklere imza atan ve Türkiye’de yüzde 93 yerlilik oranına ulaşan Baykar, İnsansız Hava Araçları alanında dünya çapında en ileri teknolojik sistemleri geliştirmeye devam etmektedir.

Günümüz dünyasında savunma sanayii dünya ekonomisinin temel bir bileşeni ve güç dengelerinin ana kozlarından biri konumundadır. Savunma harcamaları ülkelerin silah teknolojilerindeki ilerleyişlerine rakip ülkelerin yanıt verme arayışlarından dolayı giderek artış göstermiştir. Bu yarış soğuk savaşın bitişinden bu yana bir takım yeni savunma doktrinleri doğuran teknolojik silahlanmanın habercisi olmuştur. Bu doktrinlerden birisi sıklıkla, geçtiğimiz yüzyılın en önemli askeri devrimi olarak değerlendirilen “platform-merkezli” harbe karşılık olarak “ağ-merkezli” harbin yükselişidir.

Bu doktrin savunmada ağır sanayii kullanımından ziyade bilgi ve ağ-yönetimi üzerindeki eksiksiz kontrolün önemini vurgulamaktadır. Bahsi geçen bu değişim, ekonomik ve ticari gelgitlerden ve bilgi teknolojisindeki gelişmelerden beslenmiş ve bunlara katkıda bulunmuştur.

Yeni bilgi tabanlı ekonomiler ve teknolojiler eski ağır sanayinin yerini almaya başladığından bu yana özellikle insansız sistemler, ülkelerin savaş alanında personele dayalı operasyonlardan kurtulması için önemli bir fırsat olarak görülmeye başlanmıştır. Bilhassa bizim ülkemiz için insansız havacılığa geçiş sadece diğer ülkelerle olan farkı kapatmak açısından değil, aynı zamanda farkı bizim avantajımıza açmak için de bir fırsat olmuştur.

Şirketimiz bu bağlamda insansız hava sistemlerini geliştirerek küresel seviyede en gelişmiş teknolojileri üretmek için kadim medeniyetimizin izinden giderek pozitif bilimlerin kurucusu olan bilim insanlarımızın dünyaya bakışından ve vizyonundan ilham almaktadır. Bu değerler doğrultusunda milli teknoloji birikimi sağlamak için çaba sarf ediyoruz. Ayrıca silahlı kuvvetlerimizin hizmetine sunmak üzere yüksek teknoloji ile kritik görev fonksiyonlarını birbirine bağlayan güvenilir, bütünleşik ve eksiksiz sistemler sunmak için çalışıyoruz.

fyobzsdti4qqclavx1ihzmshwxagvx21.jpg

64d4a0zf05fwtkgpaa9kgwgpmkrwfdhl.jpg

qgyirjaxtf93ca8qe7qvnvmfzu3kxgf5.jpeg

untitled-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.