Model Oıc Zirvesi
İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (IKDGF), İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliğiyle yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla düzenlediği Model OIC Zirvesi başladı.
İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Altunizade yerleşkesinde gerçekleştirilen zirvede konuşan IKDGF Genel Sekreteri Elshad Iskandarov, her yıl forum olarak politika akademileri düzenlediklerini söyledi.
Akademilerin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiklerini kaydeden Iskandarov, "Bu akademilerde 4 ya da 5 haftalık seminerler düzenliyoruz. Her yıl seminerlere üniversitelerden, STK'lardan, yabancı ve Türk hocaları davet ediyoruz. Belli bir eğitim veriyoruz. O eğitimin sonunda da simülasyon denilen, İslam İşbirliği Teşkilatı'na göndereceğimiz bir kararnameyi burada sonuçlandırıyoruz" diye konuştu.
Iskandarov, Türk ve yabancı öğrencilerin katıldığı seminerde bugün 3 konu işleneceğini ifade ederek, "Afrika'da yoksulluk, İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerindeki insan hakları konumu ve insan hakları ihlali, Azerbaycan ve Karabağ konusu gibi konular tartışılacak. Seminerin sonunda da gençlerin gelişimi için karar alınacak" dedi.
Zirvede, bu konuların üzerinde yoğunlaşarak gençlerin bir karar alacağını dile getiren Iskandarov, "Gençlerin bu konular üzerinde aldıkları kararı da İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Cidde'deki ofisine gönderiyoruz biz. Onlar da bu kararlara bakıp ileriki toplantılarda ona göre kendilerine bir yol çiziyor. Buradaki amaç, gençlerin ileriye dönük bir şeyler yapabileceğini, liderlikte de iddialı olduklarını göstermek" ifadelerini kullandı.
Elshad Iskandarov, başarılı olan 10 öğrenciyi de yurt dışında yapılacak programa gönderdiklerini belirterek, "İlkini 2011'de İstanbul'da Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle yaptık. 2012'de de Kazan Tataristan'da yaptık. Geçen yılkini Kuala Lumpur'da yaptık. Dördüncüsünü de İran'da yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Kaynak:Anadolu Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.