"Model United Nations Turkey" Konferansı

"Model United Nations Turkey" Konferansı
Model Birleşmiş Milletler Derneği tarafından Antalya'daki bir otelde düzenlenen konferans, 16-25 yaş arasındaki 350'si yabancı yaklaşık 650 öğrencinin katılımıyla başladı

ANTALYA (AA) - Model United Nations Turkey (MUNTR) Konferansı, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Model Birleşmiş Milletler Derneği tarafından Kemer'de bir otelde düzenlenen konferansa, 16-25 yaş arasındaki 350'si yabancı yaklaşık 650 öğrenci katıldı.

Konferansa öğrenciler, kendi ülkeleri dışındaki başka bir ülke delegesi olarak katılarak dünyaya başka ulusların bakış açısıyla bakmayı öğrenip farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi yönleri hakkında bilgi sahibi oluyorlar.

BM Kalkınma Programı Özel Sektör Yöneticisi Hansın Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalkınma programı olarak insani hedefler için çalıştıklarını söyledi.

Doğan, 2016-2030 yılları arasında uygulanacak 17 temel kalkınma hedeflerinin politikaları olduğunu belirterek, "Bu politikalar çerçevesinde kalkınmakta olan 166 ülkede, 17 hedefi gerçekleştirmek için işbirlikleri yapıyoruz. Bu işbirliklerini, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör kuruluşları ile gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Öncelikle yoksulluk, açlık, çevre sorunları, iklim değişikliği, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı gibi konularda yoğun faaliyetler üzerinde çalıştıklarını anlatan Doğan, "Son dönemlerde özel sektörün katkılarını daha çok önemsemeye başladık. Özel sektörler olmadan kalkınma hedeflerinin mümkün olmadığını düşünüyoruz. Benim ve ekibimin çalışma maksadı, özel sektörün sahip olduğu teknoloji, finansal kaynakları, insan gücünün yoksullukla mücadele ve çevre sorunlarını çözmek adına kalkınma hedeflerine ulaşmak için bir araya getirmeye çalışıyoruz."

MUNTR Genel Direktörü Berk Öztürk, konferansın BM'nin simülasyonunu yapmak üzere yapılan bir etkinlik olduğunu belirterek, konferansa yerli ve yabancı katılımcılarla yaklaşık 650 kişinin katıldığını kaydetti.

MUNTR Genel Sekreteri Derya Buğra Yarkın da konferansta 9 komitenin simule edileceğini, bu komitelerin bazılarının BM Güvenlik Konseyi düzeyinde, bazılarının ise ulusal düzeyde olduğunu belirtti.

Model United Nations Turkey (MUNTR) Konferansı, 4 Mart Cuma günü sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.