"Mogadişu Suretleri" Sergisi

"Mogadişu Suretleri" Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Karataş'ın Somali'nin başkenti Mogadişu’daki çekimlerinden derlenen 40’ı aşkın fotoğraf, "Mogadişu Suretleri" başlığıyla sanatseverlerle buluşacak

İSTANBUL (AA) - Emre Karataş tarafından Somali'nin başkenti Mogadişu’da yapılan çekimlerden derlenen 40’ı aşkın fotoğraf, "Mogadişu Suretleri" başlığıyla sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Belediyesi Gençlik Merkezinde 17 Mayıs'ta saat 14.00’te açılışı gerçekleşecek serginin açılışını Somali'nin İstanbul Fahri Konsolosu Sermet Çetin, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı gerçekleştirecek.

Fotoğraf sanatçısı Emre Karataş, fotoğraf sergisinin aynı zamanda belgesel niteliği taşıdığını belirterek, "Görselliğin önümüze serdiği zengin anlatım dili ve iletişim imkanları, hem olay ve olgulara bakışımızı hem de kendimizi ifade biçimimizi değiştirdi. Bu bağlamda dünyanın ‘küçük bir köy’ halini aldığına dair yargılar çok da yanlış sayılmaz. Evet, bu yargı bir yönüyle doğru olmakla birlikte tam bir gerçeklik olduğu da söylenemez. Hele hele fotoğraf gibi ‘detayların’, ‘kırpmaların’ ve manipülasyonların etkisine açık bir alanda neyin gerçek ya da neyin gerçeğin tersyüz edilmiş hali olduğunu kavramak pek de kolay değil." ifadelerini kullandı.

Sınırlı bir sürede ve sıcak çatışmalara da şahit olmanın baskısı altında fotoğrafları çektiğini aktaran Karataş, şunları söyledi:

"Ortaya bu fotoğraflar ve bu sergiye almadıklarımız çıktı. Zaman kadar imkanların da sınırlı olduğunu ifade etmek durumundayız. Her şeyden önce fotoğraflar bir analog makine ile çekildi. 35 milimetrelik renkli negatif film kullanıldı. Son söz yerine belki şunu söyleyebiliriz, ‘başlığa’ taşıdığımız ‘yoksul kıta’ lafzını çok da önceleyen karelerden mümkün olduğunca kaçındık. Günlük hayatın akışında, doğal yüzler, doğal davranışlar içindeki ‘suretleri’ paylaşalım istedik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.