Molotofçular şimdi yanacak!

Molotofçular  şimdi yanacak!
Artan sokak olayları gündemdeki sıcaklığını korurken, Meclis bu hafta polisin elini güçlendirecek yetkileri masaya yatıracak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Polisimiz sadece kalkan mı tutacak?” diyerek değişiklik sinyali vermişti.

GEREKLİ TEDBİR ALINACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kobani protestolarında yaşanan olaylara tepki gösterirken ifade ettiği, “14’ünden sonra gerekli bütün tedbirler alınacaktır” sözlerinin ardından gözler Meclis çalışmalarına çevrildi. Toplumsal olaylarda mahkemelerin uyguladığı müeyyidelerin artması beklenirken, polis ve diğer güvenlik birimlerinin yetkileri de masaya yatırılacak. Polisin toplumsal olaylardaki güç kullanımındaki sınırlamaların önemli ölçüde değiştirilmesi planlanıyor. 

MOLOTOF SİLAH HÜKMÜNDE!

Emniyet güçlerinin özellikle molotof kullananlara karşı silah kullanmaya varan sert tedbirler uygulaması gündemde. Yeni düzenlemeyle toplumsal olaylar ve eylemler sırasında, kimliği gizlemek için yüzün örtülmesi halinde de daha fazla ceza verilmesi planlanıyor. Yine polisin kamu görevini engellemeye kalkanlar da hapis cezası alabilecek. Başbakan Davutoğlu da konuya ilişkin, “Avrupa ya da Amerika’da polise ne yetki tanınıyorsa o yetkiyi tanıyacağız” açıklamalarını yapmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.