Moody’s’ten Türkiye için “gösterge” açıklaması

Moody’s’ten Türkiye için “gösterge” açıklaması
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ülke değerlendirme takviminin sadece “gösterge” niteliği taşıdığını açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, ülke değerlendirme takviminin sadece “gösterge” niteliği taşıdığını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşunun Londra’daki genel merkezinden iletişim stratejisti Abi Jones bu gece açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesine ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

Jones, Moody’s’in reyting değerlendirmelerine ilişkin yorum yapmadığını belirterek, “Eğer Moody’s bir reyting eylemi duyuracaksa bunu regülasyon sorumluluklarına uygun şekilde duyurur. Moody’s’in ülke değerIendirme takviminin potansiyel eylemler için sadece gösterge tarihler olduğunu dikkate alınız.” dedi.

Jones, Moody’s “gösterge” niteliği taşıyan ülke takviminde belirtilen tarihlerin kesin bir şekilde ülke değerlendirmesi yapılacağı anlamına gelmediğini vurguladı.

Moody’s Başkan Yardımcısı ve Türkiye Başanalisti Alpona Banerji, 2 Mart tarihinde AA muhabirinin sorularını yanıtlamış, "Ekonominin gücü, büyüklüğü ve çeşitliliğini teyit, kararımızın temel dayanaklarını oluşturuyor. Gerçek şu ki; Türkiye'nin ekonomik büyüme görünümü gelişen büyük ekonomilere kıyasla halen güçlü." ifadelerini kullanmıştı.

Banerji, Türkiye'nin mali pozisyonunun, "yatırım yapılabilir" notun korunmasında önemli rol oynadığına işaret ederek, "Türkiye'nin mali ölçütleri diğer gelişen ekonomilere kıyasla halen ayrışıyor. Mali ölçütler ihtiyatlı ve güçlü. Borcun milli gelire oranı istikrarlı durumda." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Moody's hali hazırda Türkiye'yi "Baa3 " kredi notu ve "negatif" görünümde tutuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.