MTTB’den anlamlı etkinlik

MTTB’den anlamlı etkinlik
Milli Türk Talebe Birliği Konya Ortaöğretim Birimi anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Geçtiğimiz ay Rahmeti Rahman’a kavuşan Kudüs Şairi Nuri Pakdil anısına bir araya gelen Konya’da aktif lise ve ortaöğretim öğrenimi gören gençler birçok faaliyeti icra

Gençler üç gün süren kamp programında kitap tahlilleri, çeşitli yazar ve eğitimcilerin katılım ile seminerler, sportif faaliyetler, zekâ oyunları atölye etkinlikleri ve kişisel gelişim eğitimlerine katılım sağladılar. Kamp programının birinci gününde gençler Eğitimci-Yazar Atilla YARAMIŞ’ın katılımıyla Üstad Necip Fazıl ve kitap seminerinde Üstad Necip Fazıl’ın 7 Güzel Adam ile ilişkisi ve Üstad Necip Fazıl için Kitap ne anlam ifade ediyor olduğunu konuştu. Aynı gün gençler Nuri PAKDİL’in Klas Duruş Kitabının tahlinin ardından birçok sportif ve sosyal faaliyetler gerçekleştirdi. Kamp programının ikinci gününde Teşkilatlanma faaliyetleri ve gençler için yapılacak yeni dönem çalışmaları hakkında istişarelerde bulunan gençler 61. Dönem Eskimez İl Başkanı Lütfullah IŞIK’ın katılımı ile MTTB’nin Dünü Bügun’ü Yarınını konuştu. Kampın son gününde ise gençler eğitimci Muammer ŞENTÜRK’ün Gençlik ve Edebiyat konulu semineri, Hatm-i Şerif ve sosyal faaliyetleri ile son buldu. Milli Türk Talebe Birliği Konya Ortaöğretim Başkanı Sayın Ahmet BABUÇÇU kamp programının aslında daha önceki ay içerisinde 7 Güzel Adam Gençlik ve Eğitim Kampı olarak planlandığını fakat Kudüs Şairi Nuri Pakdil’in vefatının ardından kamp programlarını daha derine inerek 7 Güzel Adamı fert fert inceleme ve kritik etme kararı aldıklarını vurguladı.

“GENÇLER EDEBİ ANLAMDA DONANIM SAHİBİ OLACAK”

Babuççu, gençlerin 7 Güzel Adam Gençlik ve Eğitim Kamplarının tamamımın icra edilmesinin ardından Abdurrahman Cahit ZARİFOĞLU’ nun zarifliğinden, çocuklar için yazdığı radyo oyunlarından, Mehmet Akif İNAN’ın aslında İslam’ı yeterince anlamadan ve yaşamadan Tasavvuf ve Divan Edebiyatının anlaşılmayacağının bilincinden, Sezai KARAKOÇ’un ömrünü adadığı “ DİRİLİŞ” kelimesinden, röportaj vermeyi reddedecek kadar mütevazi oluşundan, söz gümüş ise sükût altındır anlayışından, Adil Erdem BAYAZIT’ın şiirlerine de yansıttığı İslam Dünyasının dertlerini dert edişinden, Alaeddin ÖZDENÖREN’in Evinin kütüphaneye yakın olmasını nimet sayacak kadar bilgiye ve kitaplara olan aşkından, Rasim ÖZDENÖREN’in Üstüne vazife olmayan hiçbir şeyle ilgilenmeyişinden, Müslümanca düşünme ve ona göre yaşama derdinde olarak sevenlerine de bu istikamette yürümelerini tavsiye edişinden, ve son olarak da Nuri PAKDİL’in Kudüs aşkından etkilenerek bu özelliklere sahip olmak için neler yapılacağını araştırarak aynı zamanda gereklerini de yerine getirerek tam anlamda yerli bir edebi donanıma sahip olacaklarını vurguladı. Ayrıca bu kampın ardından ikinci 7 Güzel Adam Gençlik ve Eğitim Kampının ismini açıklayan Babuççu, 7 Güzel Adam Gençlik ve Eğitim Kamplarının ikincisinin çok kısa bir zaman içerisinde Adil Erdem BAYAZIT anısına olacağını ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen tüm gençleri beklediklerini belirtti.

GENÇLERİN FAYDASINA BİRÇOK FAALİYET YOLDA

Milli Türk Talebe Birliği Konya İl Başkanı Sayın Mehmet ŞENTÜRK ise bu tarz programlar günümüz gençlerini zinde ve bilinçli tutmak adına önemli olduğunu vurguladı. Kampın hayırlara vesile olmasını Cenâb-ı Mevla’dan niyaz ederim dedi ve ekledi gerek Milli Türk Talebe Birliği Konya İl Başkanlığı olarak gerek Milli Türk Talebe Birliği Konya Ortaöğretim Birimi olarak gerekse Milli Türk Talebe Birliği Konya Hanımlar Birimi olarak Konya’da eğitim gören gençlerin faydasına olacak birçok faaliyetin hazırlığının sürdüğünü ve Konya’da eğitim gören bütün gençleri bu programlarda görmek arzusunda olduklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.