Mücver nasıl yapılır? Kabak mücveri tarifi nedir? Hangi malzemelerle yapılır?

Mücver nasıl yapılır? Kabak mücveri tarifi nedir? Hangi malzemelerle yapılır?

Misafirleriniz ve ailenizle afiyetle yiyebileceğiniz bir o kadar lezzetli olan mücver nasıl yapılır?

Misafirleriniz ve ailenizle afiyetle yiyebileceğiniz bir o kadar lezzetli olan mücver nasıl yapılır? 

MALZEMELER NELER? 

3 adet kabak 

2 adet yumurta(çırpılmış) 

1 adet havuç 

3 kahve fincanı un 

1 demet taze soğan 

1 demet dereotu 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 çay kaşığı karabiber 

PİŞİRİRKEN BUNLARA DİKKAT EDEBİLİRSİNİZ 

Mücverleri, derin yağda fritözde de kızartabilirsiniz. Mücver harcının un miktarını biraz daha artırıp, fırında kek gibi de pişirebilirsiniz. Aynı zamanda kaşıkla yağlı kağıt üzerine hafif yayarak da fırınlayabilirsiniz. 

KABAK MÜCVERİ NASIL YAPILIR? 

Bol suda yıkadığınız kabakları rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Mücveri sulandırmaması için; rendelenmiş kabakların suyunu sıkarak çıkartın. Geniş bir kapta rendelenen kabakları, havucu, 2 adet çırpılmış yumurtayı, 1 demet taze soğanı, 1 demet dereotunu, 1 tatlı kaşığı tuzu, karabiberi ve 3 kahve fincanı unu birleştirin. Tüm malzemeler birbiriyle harmanlanıp, macun kıvamını alana kadar spatula yardımıyla karıştırın. Her bir mücver 1 tepeleme yemek kaşığı olacak şekilde ayarlayın. Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın. Mücverlerin fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın ve çırpılmış yoğurt ile servis edin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.