Muğla'da Sağanak Etkili Oldu

Muğla'da Sağanak Etkili Oldu
Kentte son 24 saatte metrekareye 90 kilogram yağış düştü- Gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle yolların suyla dolması sonucu sürücüler ve vatandaşlar zor durumda kaldı, ekili alanlar zarar gördü

MUĞLA (AA) - Muğla ve çevresinde dün akşam başlayan ve gece etkisini artıran yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

AA muhabirinin Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kent merkezinde son 24 saatte metrekareye 90 kilogram yağış düştü.

Yağışlar nedeniyle kent merkezindeki bazı caddelerde, Kötekli, Ortaköy, Yaraş, Karabağlar mahallelerinde yolların suyla dolması sonucu sürücüler ve vatandaşlar zor durumda kaldı.

Bazı evlerin bahçeleri ile Karabağlar Yaylası, Çevre Yolu'ndaki ekili alanlar da sular altında kaldı.

Ayvali mevkisinde yolların suyla dolması sonucu vatandaşların, yolun karşısına geçebilmek için tahta köprü yaptıkları gözlendi.

Sabaha kadar devam eden yağış nedeniyle kavşaklarda önlem alan trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları yönünde uyardı. Kentte çok sayıda yaralamalı ve hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Etkili yağışlar nedeniyle Muğla-Antalya ve Muğla-Denizli güzergahlarının bazı bölümlerinde yer yer küçük çaplı heyelan meydana geldiği, Karayolları ekiplerinin bölgedeki çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

- Ortaca'da ekili alanlar sular altında kaldı

Ortaca ilçesinde de etkili olan sağanak nedeniyle de bazı tarım arazileri ve narenciye bahçeleri sular altında kaldı.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı Salim Çöllü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam başlayan yağışların bahçeleri sular altında bıraktığını söyledi.

Çöllü, yağışın dolu ve fırtınalı olmaması nedeniyle sevinçli olduklarını, şu ana kadar kendilerine bildirilen ürün zararı bulunmadığını kaydetti.

Dalaman Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ise ilçede son 24 saatte metrekareye 81 kilogram yağış düştü. 

Yetkililer, bölgedeki yağışların bugün de etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.