Muğla'da sağanak etkili oldu

Muğla'da sağanak etkili oldu
Muğla'de geceden beri etkili olan sağanak nedeniyle kentteki tarım arazileri su altında kaldı- Şiddetli yağış Muğla-Denizli Karayolu'nun bazı bölümlerinde heyelanlar oluşturdu

MUĞLA (AA) - Muğla ve ilçelerinde etkili olan sağanak, hayatı olumsuz etkiliyor.
Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kent merkezinde 08.00'den 14.00'e kadar metrekareye 46 kilogram yağış düştü.
Bölgede sabah saatlerinden itibaren etkisini sürdüren yağış nedeniyle Düğerek, Yaraş ve Karabağlar mahalleleri ile Çevre Yolu mevkisindeki bazı tarım alanları su altında kaldı. Şiddetli yağış nedeniyle Muğla-Denizli Karayolu'nun bazı bölümlerinde heyelanlar oluştu. Düşen kaya parçaları, Karayolları ekipleri tarafından temizlendi. Yılanlı mevkisinde de etkili yağışlar kaya parçaları yola düştü. Büyükşehir Belediyesi ekipleri bölgede çalışma yaparak, yolu temizledi.
Yağışların gece boyu devam edeceği öğrenildi.
- Kar timleri teyakkuzda
Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise il genelinde yüksek kesimleri etki altına alması beklenen kar yağışına yönelik tüm önlemlerin alındığı belirtildi.
Yüksek kesimlere kar yağışı uyarısının ardından yolların kapanmaması ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama ekiplerinin teyakkuz konumuna getirildiği vurgulanan açıklamada, ekiplerin gece ve gündüz olmak üzere iki vardiya halinde görev yapacağı ifade edildi.
Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, kar yağışının yoğun olacağı bölgelerde yolların açık kalması ve güvenli ulaşım için 9 iş makinesi, 3 arazi aracı ve 20 personelle hizmet vereceklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.