Muğla’nın alevlerle savaşı sürüyor

Muğla’nın alevlerle savaşı sürüyor
Muğla’nın Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Seydikemer, Yatağan ve Karaköy ilçelerinde orman yangınlarına müdahale ediliyor. Yaralanan 2 orman işçisi, hastanede tedavi altına alındı.

Yatağan'da başlayan ve Aydın'ın Çine'ye ulaşan yangın, dağlık alanda yer yer etkisini sürdürüyor. 6 mahallenin tahliye edildiği ilçede ekipler, alevleri büyük ölçüde durdurmayı başardı.

Köyceğiz, Kavaklıdere ve Milas ilçelerinde de yangınlara müdahale sürüyor. Kavaklıdere ve Milas'ta önemli mesafe kaydedildi. Ancak Köyceğiz'deki yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı, Denizli il sınırına kadar ulaştı.

Muğla'daki yangın söndürme çalışmalarına 6 uçak ve 39 helikopter havadan destek veriyor. Ukrayna'dan gelen ve gece görüş imkanına sahip 4 helikopterle yangınlara gece de müdahale edildi.

Yanan ağaç ormancıların üzerine devrildi

Muğla'nın Menteşe ilçesi Şenyayla Mahallesi Kurtalan mevkisinde çıkan orman yangınlarını sürdürmeye çalışan orman işçileri Selim Korkmaz ve Hakan Tutuş'un üzerine yanan ağaçlardan biri devrildi.

İhbar üzerine bölgeye askeri helikopter sevk edildi. Yaralı orman işçilerine ilk müdahale olay yerinde yapıldı. İşçilerden biri sarp ve kayalık bölgeden sedyeyle taşındığı askeri helikopterle, diğer işçi ise ambulansla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Orman işçilerinin kurtarılma anlarını bölgedeki bir vatandaş cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.