Muharrem İnce'ye olan tepkileri üzerinden TRT'yi hedef aldılar

Muharrem İnce'ye olan tepkileri üzerinden TRT'yi hedef aldılar
Yedili Masa taraftarları, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyen Muharrem İnce'ye yönelik linç kampanyasını sürdürüyor. "Muhalefetin hiç bir liderini çıkarmayan TRT, Muharrem İnce'yi çıkarmış" yalanını ortaya attılar

Yedili Masa taraftarları sosyal medyada, baskılara rağmen Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmeyen Muharrem İnce'yi hedef almaya devam ediyor. Muhalifler bu kez linç kampanyasını sürdürdükleri Muharrem İnce üzerinden TRT'yi hedef aldılar.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerine günler kala Cumhurbaşkanı adayları ve siyasi parti temsilcileri TRT'de propaganda konuşmalarının ilkini 7 Mayıs'ta gerçekleştirmişti.

Sosyal medyada Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce'nin TRT'de 7 Mayıs'ta yaptığı konuşmanın videosu paylaşılarak, "Bugüne dek muhalefetten hiçbir lideri çıkarmayan TRT Muharrem İnce'yi çıkarmış." iddiası öne sürüldü. Paylaşım kısa sürede çok sayıda beğeni ve etkileşim aldı.

BULGULAR

27 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulunca (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için TRT'de 7 Mayıs Pazar ve 13 Mayıs Cumartesi günü 10'ar dakikalık propaganda konuşması yapmak üzere başvuran cumhurbaşkanı adayları ile siyasi partilerin radyo ve televizyonda gerçekleştirecekleri propaganda konuşmalarının yayın ve zaman sıralarının belirlenmesi için kura çekimi yapılmıştı.

Buna göre, 7 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı adayılarının sırasıyla Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın propaganda konuşması yapması belirlenmişti.

Liderlerin TRT ekranına çıkarak yaptığı propaganda konuşmaları çeşitli haber kaynakları tarafından da haberleştirilmişti.

Ayrıca, "Bugüne dek muhalefetten hiçbir lideri çıkarmayan TRT Muharrem İnce'yi çıkarmış." iddiasını paylaşan hesabın Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun videosunu da retweet yaptığı tespit edildi.

Liderlerin TRT'de yaptıkları propaganda konuşmalarına, hem sosyal medyadan hem de Youtube'dan erişmek mümkün.

Ek olarak, YSK tarafından siyasi partilerin yapacakları propaganda konuşmalarının sırası da kurayla belirlenmişti.

Kura sonucuna göre, 7 Mayıs'ta sırasıyla Yeniden Refah Partisi, İYİ Parti, Halkın Kurtuluş Partisi, Adalet Partisi, Güç Birliği Partisi, Anavatan Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Adalet Birlik Partisi, Memleket Partisi, AK Parti, Türkiye İşçi Partisi, Vatan Partisi, Büyük Birlik Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Milli Yol Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, MHP, Yenilik Partisi, CHP, Zafer Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Millet Partisi, Sol Parti ve Genç Parti'nin temsilcileri konuşmalarını yapmıştı.

13 Mayıs'ta ise sırasıyla Yenilik Partisi, İYİ Parti, Anavatan Partisi, Adalet Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Millet Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Vatan Partisi, MHP, Türkiye Komünist Hareketi, Memleket Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Yeniden Refah Partisi, Milli Yol Partisi, Sol Parti, AK Parti, CHP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Zafer Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Adalet Birlik Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi temsilcileri konuşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.