Muhasebe esasları belirlendi

Muhasebe esasları belirlendi
Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) tarafından yayımlanan büyük ve orta boy işletmeler için finansal raporlama standardı (BOBİ FRS) Konya tanıtım toplantısı 11 Ekim 2017 tarihinde Konya Ticaret Odası salonunda gerçekleşti.

“BOBİ GÜVENİLİR FİNANSAL TABLOLAR HAZIRLANMASINDA KOLAYLIK SAĞLAYACAKTIR.”

Toplantı 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Toplantının açılış konuşmasını Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Seyit Faruk Özselek yaptı. Özselek, “BOBİ FRS’nin uygulanmasıyla birlikte büyük ve orta ölçekli işletmeler tarafından doğru ve güvenilir finansal tablolar hazırlanmasında ciddi kolaylıklar sağlayacaktır. İşletmelerin daha şeffaf bir biçimde takip edilmesini sağlanacaktır. Bu gelişmeler yatırım sürecini de olumlu yönde etkileyecektir. Biz bundan sonra teknolojimizi biraz geliştirerek teknolojinin yanında kendimizi de sürekli yenileyerek yavaş yavaş bağımsız denetime adapte olmak zorundayız. Bundan sonraki süreçte mali müşavirler odası olarak eğitimlerimizi daha çok sıklaştırarak eğitimlerimizi arttıracağız” dedi.

“KAMU DENETİMİ MUHAKKAK DENETİM OLANAKLARINA UYGUN OLMALIDIR”

Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Üyesi Aziz Doğan ise, “Bildiğimiz üzere toplumsal refah düzeyinin arttırılmasının sağlandığı istikrarlı ve sürdürülebilir büyüme için finansal bir desteğe ihtiyaç vardır. Bu desteğin sağlandığı yatırımların gerçekleştiği bir reel sektöre, bu sektörlerin rekabetli bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi adına karar alma süreçlerinin ihtiyaç duyduğu yeterli finansal desteğin oluşması gerekir. Finansal raporlamanın asıl amacı ekonomik karar alma süreçlerinde ihtiyaç duyulan bilgilerin finansal tablolar aracılığıyla sağlamaktır. Ekonomik karar alıcılarının ihtiyaç duyduğu gerçeğe uygun karşılaştırılabilir bilginin temini için kamu gözetimi muhakkak denetim olanaklarına uygun olmalıdır. Bu bilgi akışının sağlanamadığı durumlarda toplumun refah seviyesi de düşmeye başlayacaktır. Bu nedenle ekonomik karar vericilere ihtiyaç duydukları gerçeğe uygun finansal tablolar aracılığıyla yeterli düzeyde sağlanması büyük bir önem arz etmektedir” diyerek konu hakkında görüşlerini paylaştı.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.